Groen-raadsleden Koen Kerremans en Brend Van Ransbeeck aan de ontwijde kerk in de Misstraat. 

Groen-raadsleden Koen Kerremans en Brend Van Ransbeeck aan de ontwijde kerk in de Misstraat. © Groen

Groen Berlaar: “Nieuwe sporthal Doelvelden biedt geen meerwaarde tegenover sporthal ’t Stapveld“

Berlaar -

Oppositiepartij Groen Berlaar blijft zich verzetten tegen een nieuw sportcomplex in het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden. “Dit dure project biedt geen meerwaarde tegenover een totaalrenovatie van de sporthal in de Pastorijstraat”, zegt raadslid Brend Van Ransbeeck.

Chris Van Rompaey

“Het Berlaarse schepencollege schermt steevast met het argument dat een renovatie van de huidige sporthal veel duurder uitkomt dan een volledig nieuw sportcomplex. Er zijn echter geen concrete bewijzen die deze stelling onderbouwen. Een anonieme bron bevestigde ons nog voor de gemeenteraadsverkiezingen dat er van dat argument inderdaad niets aan is, op basis van berekeningen die door de gemeente zelf gemaakt zijn. Als we vragen naar die berekeningen, krijgen we helaas geen documenten te zien”, stelt Van Ransbeeck.

Kerk als multifunctionele zaal

Groen pleit dus voor een totaalrenovatie en upgrade van de sporthal in de Pastorijstraat. “Bovendien vinden we dat de kerk van de Misstraat perfect dienst kan doen als multifunctionele zaal, mits investeringen en grondige renovatiewerken. Het jeugdhuis verdient op zijn beurt een nieuw lokaal, al dan niet met een kleinere feestruimte, op de huidige plek in de Pastorijstraat.”

Als het nieuwe sportcomplex in de Doelvelden er toch komt, pleit Groen voor het afbreken en ontharden van de sporthal ’t Stapveld in de Pastorijstraat. “Dit domein heeft de perfecte ligging om als park of groene zone te functioneren, namelijk vlak bij het centrum, bij twee scholen en bij Woonzorgcentrum Kloosterhof. Het ontharden van deze zone biedt enorme kansen om de omgeving op te fleuren en de vooropgestelde klimaatdoelstellingen te behalen”, benadrukt raadslid Koen Kerremans.

“Beslissingen liggen vast”

De interpellatie van Groen op de gemeenteraad dinsdagavond was uiteindelijk een maat voor niks, wat ook blijkt uit het antwoord van schepen van Financiën Stefan Lambrechts (CD&V). “De beslissing om een multifunctionele zaal en jeugdhuis te bouwen op de site van sporthal ’t Stapveld ligt vast. Belfius staat ons bij dit project bij. Wat de nieuwe sporthal op de Doelvelden betreft: twee firma’s schreven zich in en uiterlijk op 9 november moeten zij hun offerte indienen.”

“De ontwijde kerk in de Misstraat zal hoofdzakelijk als turnzaal gebruikt worden door het Instituut Heilig Hart van Maria, dat het gebouw in erfpacht kreeg van de kerkfabriek. Na de schooluren zullen sport-, cultuur- en jeugdverenigingen het kerkgebouw eveneens kunnen gebruiken. Deze verenigingen brachten onlangs een bezoek aan de kerk en we wachten nu af wie interesse toont om de kerk te gaan gebruiken”, zegt schepen Lambrechts.MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio