Kunst en verwijzingen naar het erfgoed gaan op Noeveren Brandt! hand in hand 

Kunst en verwijzingen naar het erfgoed gaan op Noeveren Brandt! hand in hand © Wannes Cré

Kunst, theater en muziek doen het vuur in Noeveren weer branden

Boom -

Het vuur bleef een jaar gedoofd, maar de 8ste editie van het kunstfestival Noeveren Brandt! laait nu in alle hevigheid op. Tot en met zondag 3 oktober vormt de Boomse steenbakkerswijk het decor voor tentoonstellingen, open ateliers, theater en muziek.

De verschillende tentoonstellingen bieden enerzijds een podium voor tal van (lokale) kunstenaars en zetten anderzijds het rijke erfgoed een keer extra in de verf. Zo kan je in de oude arbeidershuisjes het verleden opsnuiven, maar ook kunstschilder Walter De Bondt aan het werk zien die er tijdelijk een atelier heeft ingericht. Je komt er ook alles te weten over de recente restauratiewerken op de site van Emabb.

In de machinehal van Peeters en Van Mechelen hebben kunstenaars Kanter Dhaenens en Kirsten De Keyser een aantal creatievelingen uit de wijk samengebracht met Francis Michielsen alias ‘Carving Cis’, Flor Buggenhout, Wendy Van Soom en Ilja Devadder.

De expo in de machinehal van Peeters en Van Mechelen met vooraan onder meer werk van Francis ‘Carving Cis’ Michielsen.

De expo in de machinehal van Peeters en Van Mechelen met vooraan onder meer werk van Francis ‘Carving Cis’ Michielsen. © Wannes Cré

Gallery Artmut uit Mechelen stelt in de machinehal van Frateur op haar beurt drie kunstenaars voor met werken van keramiste Barbara Van den Broeck, beeldhouwer Maurits De Maertelaere en fotograaf Hartmut De Maertelaere.

Openluchtspektakel

Op donderdag 23 september staat de openluchtvoorstelling ‘Alles in brand’ van Vlaams theatermaker Arne Sierens over de lotgevallen van een brandweerkapitein en zijn team geprogrammeerd. Het spektakel speelt zich af tegen het licht van de steenbakkerijsite van Frateur.

Noeverrock

Met Noeverrock op zaterdag 25 september ten slotte zorgt de wijkraad Noeveren ervoor dat er in Boom voor het derde weekend op rij ook een vleugje muziek te beleven valt. Op de affiche staan Strawdogs, Cavemen, De Delvers en Checkpoint Charlie.

(bar)

www.desteigerboom.be/noeveren-brandt-2021

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio