Larissa en Yoni zijn trots op hun eigen zaak. 

Larissa en Yoni zijn trots op hun eigen zaak. © Filip Spoelders

Frituur ’t Berepootje vestigt zich aan de Mechelsesteenweg

Edegem, Mortsel -

Yoni Beyens en Larissa Peeters uit Lier hebben hun loopbaan een heel andere wending gegeven. Het koppel opende frituur ’t Berepootje langs de Mechelsesteenweg in Edegem op de grens met Mortsel.

Filip Spoelders

Yoni was metaalbewerker en Larissa werkte als kapster. Voortaan bakken ze frieten voor hun klanten. “Sinds mijn zestiende was het mijn droom om een eigen frituur te openen. Ik heb nooit de sprong durven wagen. We zijn elf jaar verder en met de steun van Larissa heb ik de stap nu gezet”, vertelt Yoni.

Ook voor Larissa is het een grote stap. “Voor kapsalons was het door corona een moeilijke tijd. Ze zijn lang gesloten geweest waardoor ik mee in het verhaal van Yoni ben gestapt. De eerste dagen is het een beetje zoeken omdat alles nieuw is maar het is leuk om samen iets op te bouwen.”

Samen verbouwden ze het pand waar vroeger een verzekeringskantoor en een kapsalon huisde. De naam ’t Berepootje doet denken aan de gekende snack, al zit er voor hen een andere betekenis achter. “Larissa heeft één van haar eerste knuffelberen altijd bewaard. Toen we op zoek waren naar een naam zag ik die beer staan en viel de naam ’t Berepootje met de verwijzing naar de snack”, legt Yoni uit. “We maken onze berenpoten dan ook zelf”, vult Larissa aan.

Het koppel wil de klanten doen genieten van hun frieten en snacks. Ook belegde broodjes zijn terug te vinden in het assortiment. “We hebben een goede ligging langs de drukke Mechelsesteenweg en met het Atheneum van Mortsel achter de hoek. Verder willen we lekkere gerechten aanbieden. Onze aardappelen komen bijvoorbeeld van een leverancier die met vaste boerderijen werkt. Op die boerderijen groeien de aardappelen in een specifieke soort van grond.” ’t Berepootje is iedere dag, behalve op woensdag, geopend.