©  EPA-EFE

Zangeres Sarah Dash (76) van Labelle, bekend van ‘Lady Marmalade’, overleden

Zangeres Sarah Dash, medeoprichtster van de baanbrekende Amerikaanse groep Labelle, die een grote hit had met Lady Marmalade, is op 76-jarige leeftijd overleden.

wvbBron: BBC News

Medegroepslid Patti LaBelle bevestigde het nieuws op Twitter en zei dat ze “er kapot van was”, maar dat Dash’s geest “zou voortleven”.

“We stonden zaterdag samen op het podium en het was zo’n krachtig en speciaal moment,” schreef ze onder meer.

Lady Marmalade stond in 1975 op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten.

Het nummer vond een nieuw publiek toen het werd heropgenomen door Christine Aguilera, Pink, Lil’ Kim en Mya voor de soundtrack van de film Moulin Rouge van Baz Luhrmann in 2001.

Dash, geboren in New Jersey in 1945, ging samenwerken met Patti LaBelle en Nona Hendryx en daaruit ontstond in 1971 het trio LaBelle. Ze werden bekend door hun mix van rock, R&B en funk, en hun uitbundige outfits, waaronder een set van ruimtepakken.

Ze deden het voorprogramma voor bands als The Who voordat ze zelf bekendheid kregen.

Nadat LaBelle in 1976 uit elkaar ging, begon Dash aan een solocarrière. Ze zong ook op het Steel Wheels-album van The Rolling Stones’ uit 1989 en werkte samen met de O’Jays en Chic’s Nile Rodgers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.