© ATV

Antwerp FC: ook brandweer keurt tribune 4 goed

Eindelijk witte rook. Binnenlandse Zaken kon dinsdag in de namiddag het licht op groen zetten voor het gebruik van de nieuwe tribune 4 van de Bosuil. Voetbalclub Antwerp moest daarop enkel nog wachten op het formele fiat van de lokale brandweer en dat kreeg ze een klein uurtje voor middernacht. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Genk woensdagavond én de rest van het voetbalseizoen kan Antwerp dus opnieuw voor een volle Bosuil spelen.

Peter Goris

Al bijna een maand lang, sinds de Europese confrontatie met het Cypriotische Omonia Nicosia, worstelde voetbalclub Antwerp met de gloednieuwe tribune 4. Door een onvolledig dossier en laattijdige aanvragen van bouwheer Ghelamco kreeg de Great Old van Binnenlandse Zaken geen toestemming om de tribune op volle capaciteit te gebruiken, door problemen met onder meer brandveiligheid, evacuaties en veiligheidsprotocollen.

Slechts 2.000 abonnees werden toegelaten, minder dan een derde van de totale capaciteit. Een stevige streep door de rekening van de club en – vooral – de fans. Na alle corona-ellende gooide nu een nog niet goedgekeurde tribune stevig roet in het eten. De afgelopen weken was het alle hens aan dek bij Ghelamco, dat plots wél in sneltreintempo alles in orde probeerde te krijgen en intensief met alle bevoegde instanties begon samen te zoeken naar oplossingen.

Een werk van lange adem, want na de wedstrijd tegen Nicosia volgden ook de thuiswedstrijden tegen OH Leuven en Seraing met slechts een beperkt aantal abonnees. Tot nu. Begin deze week werden de laatste hiaten in het dossier opgelost en dinsdag in de namiddag kreeg Antwerp eindelijk van Binnenlandse Zaken goed nieuws. Alle aanvragen en dossiers bleken correct afgerond en de nodige adviezen van de bevoegde commissies waren in orde, waarop Binnenlandse Zaken geen enkel bezwaar meer zag om de Bosuil op volle capaciteit te gebruiken.

De club moest daarop enkel nog wachten op het fiat van de Antwerpse brandweer. En dat kreeg de club na een spoedberaad in de late uurtjes. De (al even gefrustreerde en boze) Antwerp-abonnees mogen dus gerust zijn: de uitgestelde thuiswedstrijd tegen KRC Genk van woensdag zal voor de eerste keer met een volledig gevulde tribune 4 en dus volle Bosuil kunnen plaatsvinden.

Zelfs niet-abonnees kunnen de match tegen Genk nog bijwonen. Er is vandaag een vrije ticketverkoop voor de staanplaatsen op tribune 4, van 11u tot 16u45 (4 uur voor de aftrap). Meer info via de onderstaande link.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.