Quirine Peeters in plantenkwekerij Fikona.  

Quirine Peeters in plantenkwekerij Fikona.  © Chris Van Rompaey

Online plantenwinkel uit Lier merkt trend op: bedrijven willen planten op kantoor voor terugkeer werknemers

Koningshooikt -

Quirine Peeters (26) uit Koningshooikt (Lier) startte vorig jaar de online plantenshop MyNewPlant. Nu meer en meer werknemers weer naar kantoor terugkeren, doen opvallend veel bedrijven een beroep op haar.

Chris Van Rompaey

“Ik groeide op tussen de planten van Fikona, de plantenkwekerij van mijn ouders Koen en Nancy Peeters-Peers op Tallaart in Koningshooikt. De plantenkennis en -passie zijn me dus met de paplepel ingegeven. Tot voor kort werkte ik ook voltijds bij Fikona, maar door het succes van MyNewPlant is dat niet meer mogelijk. Dat succes dank ik onder meer doordat ook het bedrijfsleven mijn webshop heeft leren kennen”, zegt Quirine Peeters.

“Met mijn online plantenshop richtte ik me in eerste instantie alleen tot particulieren. Zij konden online planten uit onze kwekerij kopen. Tijdens de coronalockdown kreeg ik van hen steeds vaker de vraag om planten als geschenk op te sturen. En sinds kort, nu mensen weer meer op kantoor gaan werken, bestellen plots bedrijven steeds vaker planten.”

Grijze muren

Daar speelt Quirine graag op in, want volgens haar moet een kantoor meer zijn dan vier grijze muren. “Het moet een thuis weg van huis zijn. Een plek die je motiveert en waar het fijn werken is. Zeker nu we allemaal zo lang in ons home office hebben vertoefd en het contact met onze teamleden en collega’s wat zijn verloren. Daarom kleed ik nu ook kantoren en bedrijven aan met de leukste, sfeervolle planten en creëer ik een groene oase van rust die bij klanten en collega’s een glimlach op het gezicht tovert.”

Maar bedrijven bestellen ook planten om aan hun terugkerende werknemers cadeau te doen. “Welke betere manier om je teamleden te bedanken voor het afgelopen jaar dan met een duurzaam, groen cadeau? Onze planten zijn sterk en gaan jaren mee. Hebben je medewerkers geen groene vingers? Geen probleem: bij elke plant steekt een handig, gepersonaliseerd overzicht met tips en tricks om er zo lang mogelijk van te genieten. Je kunt kiezen uit zes basispakketten, maar als je wil, kan je die aanpassen.”MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio