De opleiding van de jeugdtrainers moet ook de jongeren meer spelplezier bij brengen. 

De opleiding van de jeugdtrainers moet ook de jongeren meer spelplezier bij brengen. © RR

Zes voetbalclubs verbeteren samen hun jeugdopleiding

Geel -

Zes Geelse voetbalclubs die een eigen jeugdwerking hebben, slaan de handen in elkaar met de stad en de Kempense Voetbalacademie om jonge voetballertjes een nog betere en aangenamere opleiding aan te bieden.

Hans Otten

KSAV St.- Dimpna, KFC Beekhoek Sport, KFC Zammel, FC Punt-Larum, KFCV Alberta en ASV Geel willen de jeugdspelertjes via het plan Jeugdvoetbal in Geel 2020-2025 nog meer spelplezier bezorgen. Om de samenwerking tussen de clubs te versterken, gaan ze nu in zee met de stad Geel en de Kempense Voetbalacademie onder de koepel van Jeugdsportnet Zuiderkempen.

Het doel is om op lange termijn de fysieke, mentale en sociale gezondheid van de jongeren en de onderlinge verbondenheid van de clubs te verbeteren.

Dat gebeurt vooral door de jeugdtrainers extra opleidingen te geven, die hen leren om nog meer motiverend te trainen en meer plezier in de oefensessies te integreren. Daarvoor hebben vijftien trainers uit de zes clubs nu een reeks van tien opleidingen aangevat.

“Permanente vorming om de wekelijkse trainingen en wedstrijden vlot te laten verlopen is de opzet”, zeggen de Geelse sportschepen Nadine Laeremans en directeur Sport Joke Leijsen van de stad Geel. “De aanwezigen op de startdag midden september ontvingen trainersmateriaal. Voor elke club was er een stoepbord ter inspiratie voor ouders om gezond en ethisch sporten te bevorderen.”

Op deze manier wil Jeugdsportnet Zuiderkempen op termijn regionale verenigingen in verschillende sporttakken de kans bieden om de jeugdwerking te bevorderen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio