De buurtbewoners trokken met hun dossier naar het gemeentehuis. 

De buurtbewoners trokken met hun dossier naar het gemeentehuis. © Joren De Weerdt

Buren van Herentalsesteenweg overhandigen mobiliteitsdossier aan schepencollege

Heist-op-den-Berg -

De buurtbewoners die verkeersmaatregelen vragen op de Herentalsesteenweg in Heist-op-den-Berg, trokken dinsdag naar het gemeentehuis. Daar overhandigden ze hun dossier aan een delegatie van het schepencollege. “De eisen blijven dezelfde: de aanleg van de rondweg doorduwen en in afwachting (tijdelijk) een gecontroleerde zone 50 installeren om de geluidsoverlast te beperken en de veiligheid te verhogen”, melden ze.

Kristof Van Rompaey

Met een petitie wilde een aantal buren in juli hun verzuchtingen over de “erbarmelijke verkeerssituatie in het oostelijk deel van Heist-op-den-Berg” kracht bijzetten. “De Herentalsesteenweg wordt gebruikt als verkeersader voor alles wat men nergens anders wil, en de zijstraten zijn hier mee de dupe van”, lieten buurtbewoners Rik Verschueren en Wouter Wijns toen optekenen. “De oostelijke rondweg wordt al jaren aangekondigd als oplossing, maar blijft voorlopig uit.”

Geluidsmetingen

Dinsdag trokken de buren met hun petitie en bijhorende opmerkingen van omwonenden naar het gemeentehuis. “Ons dossier bevat ook geluidsmetingen op de Herentalsesteenweg en in vergelijkbare straten. Er staan verkeerstellingen en overtreders in, opgemeten aan de hand van de digitale snelheidsborden”, luidt het. “Er zitten foto‘s bij van de slechte staat van de steenweg, net als een historiek van de rondweg. Die bewijst dat dit project continu op de lange baan wordt geschoven.”

MEER OVER Mobiliteit Mechelen