© Bart Van den Langenbergh

Twintiger grijpt ex-vriendin bij de keel en bedreigt haar via sociale media: “Hij wist met zijn gevoelens geen blijf”

Geel -

“Aantrekken en afstoten”, zo beschreef de advocaat van W.W. (25) de relatie die hij had met zijn ex-vriendin. Volgens haar verklaringen was de relatie gewelddadig: hij had haar meermaals bij de keel gegrepen, schold haar uit en maakte haar zwart op sociale media en zelfs in mails gericht aan haar school.

Britt Peeters

W.W. uit Geel moest zich dinsdag voor verschillende feiten verantwoorden voor de correctionele rechter.

Zo zou hij in juni 2019 zijn ex-vriendin een duw gegeven hebben en op de grond bij de keel gegrepen hebben. “Dat gebeurde op haar kot. Haar kotgenoten hoorden haar schreeuwen en de man schelden. Een maand later belde een kotgenoot de politie voor een gelijkaardig incident. Het meisje beëindigde de relatie, maar dat kon W. niet verkroppen”, zei procureur Bjorn Vervoort.

De man plaatste een foto van haar op Facebook en schreef erbij dat zij alleen mannen gebruikte en er seks mee had om haar schoolwerk te maken. “Hij contacteerde zelfs haar ouders en haar school met dezelfde lasterlijke berichten”, zei de advocate van het slachtoffer.

“Nooit agressief gezien”

De relatie werd later weer opgepikt, maar het ging opnieuw mis. “Ze kregen ruzie in de auto, en de man greep haar opnieuw bij de keel. Er zijn foto’s van haar verwondingen. De man verklaarde later dat hij haar probeerde te kalmeren. Er is bovendien een terugkerend patroon: ook zijn nieuwe vriendin verklaarde dat hij haar bij de keel had gegrepen. Haar buurvrouw had haar horen krijsen.”

Het parket vraagt de rechter een voorwaardelijke celstraf van een jaar op te leggen. “De relatie tussen de burgerlijke partij en W.W. is er één van aantrekken en afstoten. Ook hij is getraumatiseerd. Maar de vrouw moet altijd een kokende saus en veel drama over de situatie heen gieten. De buren of kotgenoten hebben verklaard dat ze W. nooit agressief gezien hebben. En over de mails en Facebook: hij wist op dat moment met zijn gevoelens geen blijf. Hij is daar in de fout gegaan”, zei de advocaat van W. Hij vroeg om een opschorting, of een werkstraf. Vonnis op 19 oktober.

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio