7 op de 10 Antwerpse jongeren kreeg al minstens één coronaprik

7 op de 10 van de Antwerpse jongeren tussen de 12 en 17 jaar heeft al minstens één coronaprik gekregen. “Na de zomervakantie zaten we op amper 55%. De mobiele vaccinatieteams renderen”, zegt Antwerps schepen voor Gezondheidszorg Els Van Doesburg (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

Bron: stad Antwerpen

In samenwerking met de vier Antwerpse Eerstelijnszones, VacCovid, de onderwijsnetten en CLB’s werkte stad Antwerpen een vaccinatieaanbod uit op school voor scholieren uit het secundair onderwijs, hun ouders en medewerkers van de school die nog geen eerste of tweede vaccin kregen. Op dit aanbod tekenden 75 secundaire scholen en CVO-scholen in, waarmee tot in totaal 3.000 personen bereikt kunnen worden. De actie loopt zes weken lang, van 10 september tot 22 oktober.

Die maatregelen lijken nu hun vruchten af te werpen. 7 op de 10 jongeren in de stad Antwerpen heeft al minstens één prik gekregen. “Veel jongeren waren in juli en augustus op vakantie of op kamp. Anderen twijfelden nog omdat ze niet meteen tot de grootste risicogroep behoorden”, zegt schepen Els Van Doesburg.

LEES OOK: Zit het nu wel of niet snor met de vaccinatiegraad in Antwerpen? Geert Molenberghs schept klaarheid

Het verschil tussen de districten is wel groot. In het historische centrum gaat het 8 op de 10 middelbare scholieren die al zeker één prik lieten zetten. In Borgerhout slechts 6 op de 10.