© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man die vervolgd wordt voor partnergeweld deed zelf aangifte bij politie

Turnhout -

Een man van 63 uit Turnhout belde in april vorig jaar zelf naar de politie voor partnergeweld. Hij had zijn vrouw tegen een deur gegooid, waardoor ze haar schouder brak. “Ik had mij niet op haar mogen afreageren”, zei hij aan de rechter.

“We hebben al jaren problemen in ons huwelijk. Ik was zo gefrustreerd, maar had het niet op haar mogen uitwerken. Ik ben zo niet”, vertelde C.A. uit Turnhout.

In april vorig jaar belde hij de politie na een incident met zijn vrouw. “Tijdens een ruzie gaf A. zijn vrouw een duw tegen een deur. De pijn bleek erger dan verwacht, waarop A. zijn vrouw naar het ziekenhuis bracht. Terwijl ze onderzocht werd, reed hij weer naar huis om de politie te bellen. Hij vertelde later dat hij zich niet gerespecteerd voelde. De schouder van de vrouw was gebroken”, zei de openbare aanklager.

Hij vorderde een celstraf van vijf maanden met uitstel. “Het telefoontje naar de politie was een soort hulpvraag van mijn cliënt. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en erkent zijn schuld. Hij volgt al geruime tijd therapie”, pleitte de verdediging.

Vonnis op 19 oktober. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio