Hockeyclub Blackbirds heeft met bijna 500 leden de wind in de zeilen en kan het tweede kunstgrasveld goed gebruiken. 

Hockeyclub Blackbirds heeft met bijna 500 leden de wind in de zeilen en kan het tweede kunstgrasveld goed gebruiken. ©  Mia Uydens

Herenakkoord in de maak voor vrijgekomen voetbalveld Massenhoven

Massenhoven -

N-VA en Vlaams Belang Zandhoven vinden dat hockeyclub Blackbirds een hogere erfpacht moet betalen voor gebruik van Sportcentrum Montens. Dat geld zou volgens beide partijen moeten terugvloeien naar de nog resterende verenigingen in Massenhoven, zoals Chiro Massenhoven.

Kristin Matthyssen

Dit voorjaar raakte bekend dat voetbalclub K Massenhoven VC haar stamnummer 4466 na 75 jaar had ingeleverd bij de Belgische Voetbalbond. De gemeente Zandhoven is sindsdien in gesprek met andere geïnteresseerde sportclubs om de erfpachtovereenkomst over te nemen.

De vzw van Massenhoven VC blijft wel bestaan. HC Blackbirds betaalt een erfpachtvergoeding voor het gebruik en uitbaten van de kantine en kleedkamers. Raadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) vindt dit huidig bedrag te weinig en is van oordeel dat die centen moeten terugvloeien naar Chiro Massenhoven, dat momenteel zelf een nieuw lokaal bouwt, met steun van de gemeente.

“De Massenhovense gemeenschap heeft indertijd veel geld gestopt in het nieuw A-terrein, de kleedkamers en kantine”, aldus Stulens. “Ik heb het hier over makkelijk 250.000 euro. Wij hebben absoluut niets tegen de hockey, maar die betaalt nu 623 euro per maand aan de vzw Massenhoven VC, terwijl er geen voetbalactiviteiten meer zijn. Het schepencollege heeft goedgekeurd om de activa van vzw Massenhoven VC over te kopen voor 5.000 euro. Dat is een voorbeeld hoe je slapend rijk kan worden. Het is hoog tijd dat die erfpachtovereenkomst gewijzigd wordt.”

Zowel N-VA als Vlaams Belang zijn van mening dat die gelden moeten terugvloeien naar de Massenhovense gemeenschap.

Volgens schepen voor Sport Joris Geens (CD&V) is de gemeente bezig met gesprekken om die erfpachtovereenkomst te zuiveren en lopen de onderhandelingen met de geïnteresseerde sportverenigingen voor het vrijgekomen A-terrein constructief. HC Blackbirds, dat intussen bijna 500 leden telt, heeft grote interesse en ook nood om er een tweede kunstgrasveld aan te leggen. Ook K Zandhoven SK heeft interesse om te trainen op het veld en de douches te gebruiken. “We streven naar een gentlemen’s agreement”, zegt Geens. “In november hopen wij een constructie aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen. Er worden goeie afspraken gemaakt om de wensen van beide sportclubs te verzoenen. Nog even geduld.”

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio