© Terje Kolaas, Drone Awards 2021

De wereld in vogelperspectief: dit zijn de winnaars van de “Drone Photo Awards 2021”

Een groep rietganzen in Noorwegen, wilde golven in Australië of magma dat uit een vulkaan stroomt in IJsland: tienduizenden inzendingen uit honderden landen namen deel aan de “Drone Photo Awards 2021”, met prachtige beelden tot gevolg.

sdb

De Drone Awards is wereldwijd de belangrijkste wedstrijd voor luchtfotografie en video. Dankzij een uniek vogelperspectief bieden de foto’s een andere kijk op de wereld en willen de fotografen zich zo onderscheiden van andere fotografische genres zoals traditionele fotografie. De winnaars werden uit acht verschillende categorieën gekozen: stedelijk, dierenwereld, sport, mensen, natuur, abstract, bruiloften en storyboard. Alle werken van de winnende fotografen voor deze prijs worden in november tentoongesteld in Siena (Italië) tijdens het Siena Awards Festival. Hieronder een selectie van winnende foto’s.

De hoofdwinnaar werd Terje Kolaas uit Noorwegen. Hij maakte een foto van duizenden rietganzen die op weg waren naar hun broedgebied in de Noordelijke IJszee.

Hoofdwinnaar van de Drone Awards 2021. 

Hoofdwinnaar van de Drone Awards 2021. ©  Terje Kolaas, Drone Awards 2021

In de categorie ‘sport’ won Phil De Glanville uit Australië. Hij nam een foto van Ollie Henry, die ontsnapt aan een monstergolf voor de kust van Zuidwest-Australië.

 

 ©  Phil De Glanville, Drone Awards 2021

Gheorghe Popa uit Roemenië behaalde de eerste plaats in de categorie ‘abstract’ met een foto van een vervuilde rivier.

 

 ©  Gheorghe Popa, Drone Awards 2021

Deze inzending van Oleg Rest uit Tsjechië in de categorie ‘natuur’ toont een magmastroom van een vulkaan in IJsland.

 

 ©  Oleg Rest, Drone Awards 2021

Alle andere winnende inzendingen van dit jaar en foto’s van eerdere edities kan je bekijken op de website van de Drone Awards 2021.