© ATV

Basisschool ’t Kantoor na twee coronabesmettingen: “Pas a.u.b. die onzinnige regeltjes aan”

Wuustwezel -

Bij twee leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool ’t Kantoor in Wuustwezel-Braken werd corona vastgesteld. Daardoor zou de hele klas thuis moeten blijven. Zowel directie als inrichtende macht vinden die regel onzinnig.

“De twee besmettingen zijn vastgesteld bij kinderen van het vijfde leerjaar”, vertelt Kris Peeters van de Inrichtende macht van de school. De testbus van het Universiteitsziekenhuis Antwerpen is langs geweest en heeft alle kinderen getest. Niemand bleek positief. Maar toch moeten de hele klas thuis blijven. Waar is dan het recht op onderwijs? Woensdag blijven die kinderen thuis omdat minister Ben Weyts dan overleg pleegt met de vakbonden. Maar directeur Wen Van Hees wil alle kinderen donderdag terug naar school laten komen. Als inrichtende macht steunen wij haar besluit. Wij willen duidelijk aan de alarmbel trekken en willen dat fatsoenlijk wordt nagedacht over regels die niet meer overeenkomen met de huidige maatregelen. Er is klaarblijkelijk niet nagedacht over het basisonderwijs.”

Volgens directeur Wen Van Hees was de beslissing om de kinderen naar huis te sturen een forse dreun tegen het hoofd van personeel en leerlingen. “We brachten het CLB op de hoogte en die besliste dat het vijfde leerjaar naar huis moest. Toen ik dat ging meedelen in de klas begonnen de kinderen te wenen. Ze willen dat niet. Ze zagen een mooi programma verdwijnen. Vandaag (dinsdag) mochten ze naar de boerderij in het kader van ‘Binnen Bij Boeren’. Morgen komt de schoolfotograaf en was er een bijeenkomst in de kapel die wij als zaal gebruiken.”

Oproep tot redelijkheid

“In Wuustwezel is 93 procent van de volwassenen boven de 18 jaar gevaccineerd. 80 procent boven de 12 jaar kreeg het vaccin. Iedereen doet hier zijn best. Maar terwijl er volop gefeest wordt, terwijl er zondag duizenden zullen genieten van de Dorpsdag, moeten onze kinderen, die allen getest zijn, thuis blijven. Waar is hier de logica?” De leerkracht testte ook negatief en mag les komen geven. “Aan welke leerlingen”, vraagt ze zich af. “Ik heb er geen meer.”

Basisschool ’t Kantoor wil met haar actie een duidelijk signaal geven. “We willen niet burgerlijk ongehoorzaam zijn maar wel de aandacht vragen om de regels voor het basisonderwijs aan te passen. Laat de kinderen naar school komen. Desnoods willen wij met zijn allen het mondmasker dragen of iedere morgen de koorts meten van alle leerlingen. Maar laat kinderen die negatief testen toch naar school gaan.” Burgemeester Dieter Wouters (CD&V) zegt dat hij zelf geen maatregelen kan nemen. “Toch begrijp ik de houding van de school en hoop dat donderdag tijdens het overleg de regels worden bijgesteld opdat al onze kinderen zorgeloos naar school zouden kunnen gaan.”  (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio