©  BELGA

Priske voor eerste grote test met Antwerp: “Genk is een ploeg die kansen weggeeft”

De komst van KRC Genk wordt voor Royal Antwerp FC de eerste echte krachtmeting in eigen land. Volgens coach Brian Priske, die van 2003 tot 2005 nog voor de Limburgers uitkwam, is er wat mogelijk als de Great Old erin slaagt het offensieve geweld op te vangen. “Onuachu afstoppen zal in groep moeten gebeuren”, blikte de Deen vooruit.

Diederik Geypen

Antwerp speelt woensdagavond zijn vierde wedstrijd in twaalf dagen. Toch zijn er geen signalen dat sommige spelers tijdelijk op hun tandvlees zitten. “Op fysiek vlak behoren we tot de beste teams in België. Ook qua sprintmeters scoren we ontzettend goed”, vertelde de Antwerp-coach op zijn persmoment.

Priske verklapte dat hij een tweetal wissels zal doorvoeren in zijn elftal. Komen Benson en Gerkens, de matchwinnaar vorige zondag tegen Seraing, dan in aanmerking voor een basisplaats? “Zij vielen inderdaad goed in, maar we hebben wel meer jongens op de bank zitten met de kwaliteiten om in de basis te staan.”

LEES OOK: Gerkens van goudwaarde als invaller: “Ik wil het de coach moeilijk maken in zijn keuzes”

Geen zorgen om Nainggolan

Terwijl Frey week na week het verschil maakt, blijven andere jongens zoals Buta, Fischer en Nainggolan naar hun beste niveau zoeken. Maakt Priske zich zorgen? “Nooit. Als ik naar de situatie van Radja kijk, heeft het ook een stuk met geluk te maken. Voor hetzelfde geld scoorde hij tegen Seraing, en gaf hij twee assists. Uiteraard verwacht iedereen veel meer van Radja, maar je mag niet vergeten dat hij twee maanden helemaal niets deed, en ook moet groeien in het nieuwe systeem. In Italië speelde hij meer als een acht of zelfs op de tien. Bij ons staat hij wat lager in het veld.”

 

 ©  BELGA

Voor Priske en zijn manschappen wordt de komst van de vicekampioen een eerste grote test. “Genk is gerodeerd, en beschikt over heel wat offensieve kwaliteiten. Of ik er al uit ben hoe we Onuachu kunnen stoppen? Eén tegen één is hij niet makkelijk op te vangen, dus het zal in groep moeten gebeuren. En natuurlijk zoveel mogelijk voorzetten eruit halen, zodat hij zijn ding niet kan doen. Anderzijds is Genk ook een ploeg die veel kansen weggeeft. Als ik de beelden van hun match tegen Union (1-1) analyseerde, is het eigenlijk ongelofelijk dat Union slechts één keer scoorde.”

Mits winst ruikt Antwerp de top 4, maar met de rangschikking is Priske niet bezig. “Prestaties en de verdere ontwikkeling van mijn ploeg zijn nu het belangrijkste, niet waar we staan. We willen punten pakken, maar ook op de juiste manier. Op het einde van het seizoen kijk ik pas naar de tabel.”

Viertal blijft out

Voor het geblesseerde viertal Engels (kuit), Yusuf (adductoren) Balikwisha (heup) en Vines (schouder) komen de matchen tegen Genk en Union van aanstaande zondag te vroeg. Priske hoopt Balikwisha en Vines in de Europa League-match tegen Eintracht Frankfurt (30/09) te recupereren. Engels en Yusuf blijven nog langer out.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio