Katrien toont haar ‘gespreksdozen’. 

Katrien toont haar ‘gespreksdozen’. © JW

Opvallende carrièreswitch: grafisch vormgever Katrien De Keyzer wordt mental coach

Reet -

Katrien De Keyzer (47) maakt een opvallende carrièreswitch. Ze was jarenlang grafisch vormgever en illustrator van websites en tijdschriften. Maar een job als mental coach in de huidige harde wereld lijkt haar veel zinvoller.

Katrien De Keyzer begon met ‘Krachtkits’ onlangs haar eigen bedrijf. Als mama van twee dochters merkte ze dat kinderen en jongeren nood hebben aan meer weerbaarheid en veerkracht. Maar ook veel volwassenen kreunen volgens haar onder de last van de prestatiedruk in een steeds maar harder wordende maatschappij.

“Toen mijn dochters in de lagere school zaten, gaf ik reeds creatieve workshops aan kinderen rond het vinden van innerlijke rust. Ik reikte hen oefeningen aan die ze thuis samen konden afwerken om steviger in het leven te staan.”

Het was de droom van Katrien om een eigen magazine, gespreksmethodes en producten te ontwikkelen waar jong en oud samen zelf makkelijk mee aan de slag zouden kunnen.

“Ik heb me gebaseerd op de methode van Marshal Rosenbergh en een wetenschappelijke studie van de universiteit van Chicago. Via een methode van de Wereldburgeracademie heb ik daarvan een spin-off gemaakt. Ik heb ze eerst ook in gezinnen, jongerenbegeleiding, scholen en bedrijven getest tot ze op punt stond.”

Net voor de coronacrisis nam ze de beslissing volop voor haar droom te gaan. Ze stelde een gespreksspel in twee edities samen, een voor thuis of op school en een voor organisaties en bedrijven. Het opzet, uitleg, spelbord en toebehoren biedt ze in doosvorm nu te koop aan.

Het spel zit volgens haar zo in mekaar dat elke deelnemer eigen ideeën en talenten kan inzetten waardoor de gezins- of bedrijfsorganisatie makkelijker kan verlopen. Het kan ook de verbinding in de klas versterken of is zelfs een hulp zijn om een rouwproces te verwerken.

Zelf vergelijkt Katrien het als een soort van teambuilding. “Bedoeling is dat zowel de leidinggevenden, ouders of andere verantwoordelijken op hetzelfde niveau staan als de kinderen, het personeel of de leerlingen. Het is als het ware een gespreksspel zonder verliezers. (JEF WIJCKMANS)

www.krachtkits.be; www.kansmakers.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio