Peter Van Alstein heeft de rekken van Frui Vita opnieuw gevuld met speciale bieren en wijn. 

Peter Van Alstein heeft de rekken van Frui Vita opnieuw gevuld met speciale bieren en wijn. © Bart Roggeman

Peter heropent zijn winkeltje: “Ik wil het verhaal achter de bieren vertellen”

Hemiksem -

Na bijna vier jaar heeft Peter Van Alstein in Hemiksem het rolluik van bier- en wijnwinkeltje Frui Vita weer opgetrokken. Je kan er tal van (streek)bieren ontdekken en geschenkmanden laten vullen. Van Alstein heeft een zwak voor trappisten, hij wil alle soorten in huis hebben, en maakt ook zijsprongen naar wijn.

Met een ruim aanbod aan speciale bieren en bijhorende glazen had de bierliefhebber voor de sluiting begin 2018 al vlot de weg gevonden naar het kleine winkeltje in de Karel De Backerstraat. Wegens gezondheidsproblemen van zijn toenmalige echtgenote werd besloten de fysieke winkel stop te zetten. De man ging nog wel voort met Frui Vita, maar dan in de vorm van degustaties en met een bar op evenementen en voor bedrijfsfeestjes.

“Voor 2020 stond al een veelvoud aan evenementen geprogrammeerd van het jaar voordien. Maar corona deed alles stilvallen. Het komt ook nog niet echt weer op gang”, ervaart de zaakvoerder.

Maar hij wilde zijn passie niet zomaar opgeven en daarom besloot hij opnieuw een fysieke winkel te openen, op vrijdagnamiddag en op zaterdag een hele dag, de andere dagen op afspraak. “In de supermarkt kan je ook geschenkmanden met bier of wijn vinden, maar dat is beperkt tot de klassiekers. Achter een aantal van de bieren schuilt ook een verhaal en het is leuk dat je dit aan de klanten kan meegeven. Dat krijgen ze niet in de supermarkt. Evenals de keuze uit originele geschenkverpakkingen in plaats van de standaard mand”, vertelt Peter.

Alle trappistenbieren

“Vijfennegentig procent van de bieren is Belgisch. Maar ik probeer bijvoorbeeld ook alle trappistenbieren binnen te halen. De twee Nederlandse (La Trappe en Zundert) en Italiaanse (Tre Fontane) heb ik al en de Amerikaanse (Spencer) is besteld. Alleen voor de Oostenrijkse (Engelszell) ben ik nog aan het uitzoeken hoe die naar hier te krijgen.”

Naast een ruim aanbod aan bieren, beschikt Frui Vita ook over een beperkt assortiment aan wijn. “Voor wie graag een fles wijn bij in de geschenkmand stopt of enkel wijn verkiest. En als het een geschenk voor het hele gezin moet zijn, kunnen er ook frisdranken bij. Die bied ik ook gekoeld aan. Vermits we hier op een fietsnetwerk liggen, is dat handig voor de dorstige fietsers die passeren.”

Bart Roggeman

www.frui-vita.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio