Willy Jacobs gooit de deuren van zijn Rio Club opnieuw open. “Zelfs de dansvloer zal weer draaien.”  

Willy Jacobs gooit de deuren van zijn Rio Club opnieuw open. “Zelfs de dansvloer zal weer draaien.”  © Dirk Vertommen

Rio Club heropent op 1 en 2 oktober uitzonderlijk als discotheek: “We gaan iedereen nog eens omverblazen”

Sint-Katelijne-Waver -

De Rio Club in Sint-Katelijne-Waver heropent op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober tijdelijk als discotheek. De danstempel sloot enkele jaren geleden de deuren en werd een evenementenlocatie. “Maar nu het nachtleven opnieuw open mag, willen we iedereen nog eens omverblazen”, zegt uitbater Willy Jacobs.

Stijn Van de Sande

Begin 2019 stopte de draaiende dansvloer van de Rio Club in hartje Sint-Katelijne-Waver met draaien. Naar eigen zeggen eisten de jaren stilaan hun tol voor uitbater Willy Jacobs, die de discotheek vanaf dat moment enkel nog verhuurde voor evenementen en themafeestjes. Maar nu de discotheken vanaf 1 oktober na zo’n anderhalf jaar sluiting opnieuw open mogen, begint het ook in de Rio weer te kriebelen. Daarom heropent de danstempel uitzonderlijk de deuren.

“Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober is iedereen opnieuw welkom voor een fantastisch feestje”, zegt Jacobs. “Iedereen is enthousiast, de jongeren hebben knaldrang en wij willen iedereen nog eens omverblazen. De lichtshow, de backstage, de drank, alle computergestuurde zaken, het is allemaal in orde gebracht. We halen echt alles uit de kast. Zelfs de dansvloer draait weer. Wij zijn klaar om er een onvergetelijk feest van te maken.”

Voorzichtigheid

Toch blijft Jacobs ook voorzichtig. “Het definitieve ministerieel besluit is er nog niet en dus zijn nog niet alle protocollen gekend”, zegt hij. “Pas wanneer we daar een zicht op hebben, kunnen we alle praktische zaken bekendmaken. Maar het is nu al duidelijk dat je een Covid Safe Ticket nodig hebt om binnen te geraken. Daarmee bewijs je dat je gevaccineerd, getest of genezen bent. We bekijken momenteel volop hoe we die controle zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen.”

Het wordt twee dagen weer feesten als vanouds. 

Het wordt twee dagen weer feesten als vanouds. ©  Gil Plaquet

De uitzonderlijke heropening van de Rio Club als discotheek is nog maar het begin. Vanaf 6 oktober start Willy Jacobs ook opnieuw met de themafeesten van Fun After Work. “Het concept blijft hetzelfde”, zegt hij. “Iedere eerste woensdagavond van de maand organiseren we vanaf 19u een fantastische afterworkparty. De minimumleeftijd is 21 jaar en je moet chic gekleed komen. De muziek is ook aangepast aan een iets ouder publiek.”

Geen ticketverkoop

Op 1 en 2 oktober openen de deuren van Rio Club vanaf 22u. “Er is vooraf geen ticketverkoop. Vol is vol”, zegt Jacobs. “Hoeveel mensen we precies kunnen toelaten hangt af van het ministerieel besluit en eventuele verrassingen waar we nog mee te maken krijgen. Ook de ticketprijs, die nu nog niet vastgelegd is, zal daarvan afhankelijk zijn.”

Voor meer info over de heropening houd je best de Facebookpagina van Rio Club in het oog.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio