© Politie GLM

Politie ontmaskert werknemers die eigen bedrijf bestelen

Laakdal -

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft afgelopen weekend drie Polen en een Belg opgepakt op verdenking van diefstal in het bedrijf in Laakdal waar ze tewerkgesteld zijn. Drie van hen blijven aangehouden.

De bal ging aan het rollen toen de bedrijfsleider van een transportfirma in Laakdal woensdag 16 september aangifte deed van de diefstal van verschillende soorten materiaal uit de onderneming. Toen twee dagen later opnieuw goederen verdwenen, voerde de politie bij een verdachte werknemer een huiszoeking uit. In zijn voertuig vonden ze de gestolen materialen terug, zoals oude en nieuwe batterijen, vrachtwagenonderdelen en werkmateriaal.

Op verschillende plaatsen pakte de politie nadien nog drie andere verdachten op. Het gaat om één Belg en drie Polen. Eén van hen mocht na verhoor beschikken, de drie anderen zijn intussen voor de onderzoeksrechter geleid. Die heeft de drie bijzondere voorwaarden opgelegd.

Omdat in het bedrijf de voorbije vijf jaar verschillende gelijkaardige diefstallen gebeurden, onderzoekt de lokale recherche nu of de betrokken verdachten ook voor die feiten in aanmerking komen. Ze waren in ieder geval toen ook in hetzelfde transportbedrijf aan de slag. (ho, af)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio