© Guy Delforge

Street Art van Bué The Warrior siert muur van OLVP-school

Bornem -

Kunstenaar Dave De Rop, bekend als Bué The Warrior, maakt van de kerkmuur aan de ingang van de OLVP-school in Bornem een pareltje. De gemeente organiseerde het streetartproject om de jongeren te bedanken.

Guy Delforge

“De coronaperiode is voor niemand aangenaam of gemakkelijk geweest”, zegt Annelies Hautekeete van de Dienst Jeugd. “Ook onze jeugd moest heel wat zaken missen zoals rondhangen met vrienden, naar de jeugdbeweging gaan en zich uitleven in hobby’s. De Bornemse jeugd toonde zich in deze moeilijke tijden net wél haar kracht en dat willen we als gemeente belonen. Daarom schenken we muurschilderingen die te bewonderen zijn in de scholen. In mei dit jaar kwam streetartkunstenaar Dzia al naar het GO! Atheneum Klein-Brabant. Hij bracht er de slogan van de school ‘Als Kind Binnen, Als Kanjer Buiten’ tot leven door er symbolisch een vos en eekhoorn te verwerken in zijn werk tegen de gevel van de turnzaal.”

 

 © Guy Delforge

Nu is Bué The Warrior dus aan het werk in de OLVP-school. “Er wordt me niet zo vaak gevraagd om te werken in een school”, zegt de kunstenaar. “Ik werk vooral voor merken, restaurants en winkels. Maar het is wel fijn om te doen. Ik heb vooraf geen plan gemaakt, ik werk op den bots. Met vormen en elementen probeer ik iets speels en vrolijks te doen. Ieder kind ziet wel iets verschillends in deze tekeningen en dat vind ik plezant, dat ze hun eigen fantasie laten werken.”

Mexico

De Gentse kunstenaar woont in Mexico. “Ik kom elk jaar een tijd naar België om mijn familie en vrienden te zien”, zegt hij. “Ik ben verliefd geworden op Mexico en de levensstijl

 

 © Guy Delforge

daar. Ik heb ervoor gekozen om onze Belgische bubbel te verlaten en wat meer avontuurlijk in het leven te staan.”

Op de vijftien meter lange muur van de OLVP zijn vijf karakters te zien in de typische kleurrijke stijl van Bué The Warrior.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio