© ATV

Geen Goffin, wel Murray en opnieuw fans: European Open in Lotto Arena stelt deelnemersveld voor

De organisatie van de European Open (17-24 oktober) heeft dinsdag de deelnemerslijst bekendgemaakt van het tennistoernooi dat van 17 tot en met 24 oktober doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena. Voormalig nummer 1 van de wereld Andy Murray (ATP 113), laureaat van 2019, is opnieuw van de partij met een wildcard. Het toernooi pakt verder uit met zeven spelers uit de top 20 van de ATP-ranking.

havg

Met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 29) en de Italiaan Jannik Sinner (ATP 14) loste de organisatie eerder deze maand al twee namen voor de zesde editie. Daar komen nog zes spelers uit de top twintig van de wereldranglijst bij: de Canadees Félix Auger-Aliassime (11), de Argentijn Diego Schwartzman (15), de Spanjaard Pablo Carreño Busta (16), de Chileen Cristian Garin (17), de Spanjaard Roberto Bautista Agut (18) en de Amerikaan Reilly Opelka (19). De Franse titelverdediger Ugo Humbert tekent ook present.

“Deze editie wordt echt top. We zijn blij dat we opnieuw heel wat grote namen hebben kunnen strikken. Andy Murray is en blijft een absolute topspeler en publiekslieveling. Hij zette de Lotto Arena in 2019 meermaals in lichterlaaie”, verklaarde toernooidirecteur Dick Norman op een persconferentie in het Antwerpse Havenhuis.

 

 ©  ISOPIX

“Hij zal veel concurrentie hebben om het laken naar zich toe te trekken, want het deelnemersveld is dit jaar nog een stuk sterker dan alle vorige edities. Zo hebben we maar liefst zeven spelers uit de top 20 en dat is echt uitzonderlijk. We groeien jaar na jaar en we voelen dat steeds meer spelers van absoluut wereldtopniveau er graag bij willen zijn in Antwerpen.”

Geen Goffin, wel fans

David Goffin (ATP 30), die vanwege kniepijn al een punt achter zijn seizoen zette, is er dit jaar niet bij als publiekstrekker. Als hoogst gerangschikte Belg op de ATP-ranking na David Goffin krijgt Zizou Bergs een wildcard voor de hoofdtabel. De wildcard voor de kwalificaties gaat naar de winnaar van het prekwalificatietoernooi: Gauthier Onclin. Sander Gillé en Joran Vliegen, afgelopen weekend nog aan de slag in de Davis Cup, zullen dubbelen in de Lotto Arena. Op zaterdag 23 oktober nemen rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe het op tegen het Nederlandse duo Tom Egberink en Maikel Scheffers.

De organisatie is verheugd dat het evenement opnieuw publiek kan verwelkomen, toeschouwers moeten wel een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. “We hebben met een heel gemotiveerde ploeg maanden keihard gewerkt om net als vorig jaar een veilig toernooi te organiseren. We garanderen dan ook dat we de fans in veilige omstandigheden van toptennis zullen kunnen laten genieten”, aldus organisator Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium.

Norman (links) en Puelinckx (rechts) 

Norman (links) en Puelinckx (rechts) ©  BELGA