De Sint-Carolusschool is aan uitbreiding toe. 

De Sint-Carolusschool is aan uitbreiding toe. © Guy Delforge

RUP voor uitbreiding Sint-Carolusschool afgevoerd: “We luisteren naar de bewoners”

Puurs-Sint-Amands -

De gemeente Puurs-Sint-Amands zet het Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Ruisbroek Sint-Carolus stop. Dat plan werd vooral opgesteld om de uitbreiding van de Sint-Carolusschool mogelijk te maken, maar tijdens het participatieproject bleek dat de buurt bezorgd is, er worden nu twee andere pistes bekeken.

Guy Delforge

Het RUP Ruisbroek Sint-Carolus werd opgestart omdat de Sint-Carolusschool aan de Kloosterstraat in Ruisbroek nood heeft aan uitbreiding met een turnzaal en twee klaslokalen. Die uitbreiding kon op het perceel achter de school komen, dat deels woongebied en overwegend parkgebied is. De inplanting van het nieuwe gebouw voor de school zou gebeuren met respect en zorg voor de Lourdesgrot die er staat en de omgeving van het gemeentelijk domein Hof ter Zielbeek, maar toch wordt het RUP stopgezet.

“Sinds enkele jaren trekken we absoluut de kaart van participatie en samendenken met onze inwoners”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Zij leven en werken in de verschillende woonkernen en kennen hun dorp als de beste. In dit RUP klonken terechte bezorgdheden over het aansnijden van groene ruimte en de rust van de Lourdesgrot. We hebben dan ook goed geluisterd en beslist om alternatieven te zoeken.”

Het domein waar ook de Lourdesgrot staat, sluit aan op de school, het bruggetje verbindt school en domein zelfs.

Het domein waar ook de Lourdesgrot staat, sluit aan op de school, het bruggetje verbindt school en domein zelfs. © Guy Delforge

“In samenspraak met de school bekijken we twee andere opties grondig”, zegt Van den Heuvel (CD&V). “Een uitbreiding op de schoolsite zelf of een nieuwe ontwikkeling op de site van Familieheem. Die site is ook aan vernieuwing toe.”

Schepen Yvo Van Damme, die in Ruisbroek woont, is tevreden: “Ik hoorde de bedenkingen van vele buurtbewoners en ben dan ook blij dat we samen met de burgemeester naar nieuwe mogelijkheden voor de school kunnen zoeken. Want het is belangrijk dat de school haar uitbreiding kan realiseren op een plek die voor iedereen goed aanvoelt.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio