Politievoertuig aangereden op weg naar interventie

Turnhout -

Op het kruispunt van de Turnhoutse ringlaan met de Steenweg op Gierle is dinsdag rond 11u een voertuig van de Politie Regio Turnhout aangereden door een vrachtwagen. De 52-jarige inspecteur, die alleen in de wagen zat, was op weg naar een interventie.

“Onze wijkagent in de auto stak met zwaailamp en sirenes aan de ringlaan over, van buiten naar binnen de ring”, zegt commissaris Rudy Remijsen van de Turnhoutse politie. “Hij is daarbij in de flank aangereden door een vrachtwagen die over de ring richting Merksplas reed.”

Het voertuig is door de klap weggekatapulteerd en op het fietspad terechtgekomen. “Daar is het tegen een passerende fietsster gebotst, die ten val is gekomen. Zowel de fietsster, een dame van 54, als de inspecteur, zijn voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zover ik weet zouden hun verwondingen niet al te ernstig zijn”, aldus Remijsen. De agent mocht in de loop van de dag het ziekenhuis alweer verlaten.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, maar was erg onder de indruk. Eén rijstrook op de ringlaan bleef een tijdje afgesloten. ho

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio