©  BELGA

Kersvers Belgisch kampioen Jarno De Smedt wil lijn van het BK doortrekken op het WK in Amerika

Atleten nemen na Olympische Spelen vaak een extra lange vakantie of een sabbatjaar, maar daarvan is geen sprake bij Jarno De Smedt. De schutter uit Puurs neemt vanaf vandaag deel aan het WK boogschieten in de Verenigde Staten.

“Dit wereldkampioenschap wordt hopelijk een mooie afsluiter van mijn seizoen”, begint Jarno De Smedt. “Van een echte rustperiode na Tokio was geen sprake, maar dat stoorde mij niet. Het is nog maar drie jaar tot Parijs 2024 en dan wil ik er zeker opnieuw staan. Het voelde goed om in Tokio deel uit te maken van Team Belgium en dat wil ik nog eens meemaken.”

Aan de vooravond van het WK behaalde de Jarno De Smedt alvast een eerste triomf. “Net voor ons vertrek naar de States pakte ik de Belgische titel en dat al voor het vierde jaar op rij. In België had nog nooit iemand drie opeenvolgende nationale titels behaald en ik zit nu aan vier. Ik leg de lat telkens iets hoger voor mezelf. Dat BK was een goede generale repetitie, want mijn scores lagen iets boven mijn gemiddelde. Die lijn wil ik doortrekken op het WK. Als ik in de twee kwalificatierondes telkens meer dan 330 punten schiet, zal ik tevreden zijn. Daarna is alles mogelijk.”

“Uiteraard hoop ik op een goed eindklassement. Ik ben streng voor mezelf en deel mijn seizoen tot nu toe in drie delen in. Het begin was eerder zwak en daarna volgde een matig midden met onder meer de Olympische Spelen. Ik reken wel op een goed einde, want mijn vormcurve is stijgend. Hopelijk hebben we met de ploeg het geluk wat mee. In Parijs wisten we beslag te leggen op een knappe tweede plaats en die prestatie willen we nu bevestigen.”