Burgemeester De Wever over gesloten feestlocaties UAntwerpen: “Buurtregisseur gaat op zoek naar alternatieven”

Wilrijk -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt de sluiting van de feestzalen in Fort VI in Wilrijk door de UAntwerpen een bijzonder vervelende zaak. “Waarom heeft de UAntwerpen niet proactiever gereageerd”, vroeg De Wever zich af in de gemeenteraad maandagavond. “Ook wij zitten met vragen.”

Jan Stassijns

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zit nog met heel wat vragen over de beslissing van de UAntwerpen om de feestzalen Biokot, De Spoed, de Hagar en de Konijnenpijp in Fort VI in Wilrijk te sluiten. Dat bleek uit zijn antwoord op de vragen van N-VA-gemeenteraadslid Koen Laenens, maandagavond in de Antwerpse gemeenteraad. “De vraag is waarom de UAntwerpen pas vorige week de studenten op de hoogte bracht van de sluiting”, zei Laenens. “Is het een manier om alle evenementen voor studenten er te weren? Zoals ze ook al voor de doopactiviteiten wil doen? Het is bijzonder jammer en hopelijk komt er snel een oplossing uit de bus, zodat de studenten na zo lang thuis te zitten het academiejaar op een feestelijke manier kunnen inzetten.”

LEES OOK. Petitie over gesloten fuifzalen voor studenten: “Die plekken zijn belangrijk voor ons

De Wever zelf moest het antwoord schuldig blijven. “Ik ben zelf ook erg benieuwd naar het antwoord op de vele vragen”, aldus De Wever. “De stad was op geen enkel moment op de hoogte van de beslissing om de zalen te sluiten. Ik was verrast en het was geen aangename verrassing, zeker niet omdat de UAntwerpen toch een partner is van de stad. Hoe het nu verder moet? Ook op die vraag ga ik zelf nog een antwoord moeten zoeken. Het zou met de luchtkwaliteit te maken hebben, maar dan vraag ik me af waarom de UAntwerpen niet proactiever aan de slag is gegaan en geen contact heeft opgenomen met de stad. Wij gaan alvast wel proactief te werken. De buurtregisseur gaat de stedelijke diensten en studentenorganisatie STAN bevragen om alternatieven te vinden. Intussen blijven studenten terechtkunnen bij het aanbod van de stad. Het is een bijzonder vervelende zaak.”

LEES OOK. Einde van een tijdperk: feestzalen Campus Drie Eiken sluiten definitief de deuren

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio