©  ISOPIX

Veel volk verwacht op WK wielrennen, dus renners moeten “gecoördineerd” plassen

De organisatie van het WK wielrennen raadt de renners die zondag deelnemen aan de wegrit, aan om hun plasmomenten te grijpen zodra het kan.

Er wordt van start tot finish danig veel volk langs de kant van de weg verwacht, dat het aantal plekjes waar ze op hun gemak en zonder een rij toeschouwers kunnen stoppen voor een plaspauze “zeer beperkt” zal zijn. “De renners zullen moeten kiezen voor beredeneerde en gecoördineerde plasmomenten”, aldus parcoursbouwer Wim Van Herreweghe.

Het was renner Yves Lampaert die zondag na de tijdrit op tv het probleem aankaartte, toen hij zag hoeveel supporters er toen al stonden. “Volgende week zal er nog meer volk zijn. Ik hoop dat er zones zullen zijn waar we eens op ons gemak langs de kant van de weg kunnen stoppen. Want 270 kilometer koersen zonder eens te kunnen plassen, dat is niet simpel.”

“Speciale plaszones zonder publiek komen er niet”, zegt Van Herreweghe. “Tussen Antwerpen en de eerste keer dat de renners in Leuven komen, zijn er wel enkele landelijke zones waar het rustiger is. Maar veel zullen dat er inderdaad niet zijn. Het zal zaak zijn voor de renners om van die beperkte momenten gebruik te maken.” (csn)