De lofbetuigingen lieten Freya Piryns niet onberoerd. 

De lofbetuigingen lieten Freya Piryns niet onberoerd. © Joris Herregods

Lofbetuigingen voor Freya Piryns (Groen), die vanaf nu eregemeenteraadslid is

Antwerpen -

Freya Piryns kreeg van de Antwerpse gemeenteraad de titel van eregemeenteraadslid. Zij zetelde twintig jaar in de raad. Zij besliste vorig jaar om te stoppen met de politiek, maar door corona kwam een gepast afscheid met enige vertraging. Piryns was aanwezig op de zitting maandagavond.

Piryns kreeg niet alleen letterlijk bloemen, maar ook figuurlijk. Voormalig fractieleider en gemeenteraadslid Wouter Van Besien (Groen) loofde haar inzet en engagement rond asielbeleid, verkeersveiligheid en onderwijs. “Haar tussenkomsten waren helder en scherp, en soms cynisch, maar dat laatste was niet oprecht”, zegt Van Besien.

Piryns kreeg bloemen van de gemeenteraad uit handen van burgemeester Bart De Wever.

Piryns kreeg bloemen van de gemeenteraad uit handen van burgemeester Bart De Wever. © Joris Herregods

Ook schepen Claude Marinower (Open Vld) haalde herinneringen boven over Piryns. Marinower was in de vorige legislatuur bevoegd voor onderwijs.

“Piryns voelde mij rond mijn beleid niet alleen aan de tand, maar aan heel mijn gebit”, zegt Marinower. “Soms was dat stevig. Toch waardeerde ik jou. Onderwijs was voor jou belangrijker dan de politiek. Je kwam op voor de leerlingen in jouw klas.”

De tussenkomsten uit de raad raakten Piryns duidelijk. svw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio