Om te kunnen aantreden in de klasse tot 720 kilogram moesten de spelers gemiddeld 10 kilo per persoon afvallen. 

Om te kunnen aantreden in de klasse tot 720 kilogram moesten de spelers gemiddeld 10 kilo per persoon afvallen. © RR

Touwtrekkers als helden ontvangen na gouden medaille op WK in Spanje

RETIE, HOOGSTRATEN -

De touwtrekkers van de Familie Janssens uit Retie zijn maandagavond als helden ontvangen bij hun terugkeer van het wereldkampioenschap in Spanje. De sterke Kempense beren behaalden er de wereldtitel voor clubs in de klasse tot 720 kilogram.

Eddy Meulemans

Het WK touwtrekken vond plaats in Getxo nabij Bilbao in Spaans Baskenland. De Familie Janssens trad er aan in de klasse tot 720 kilogram met een gemengde selectie van eigen spelers en leden van touwtrekvereniging Mertensmannen uit Hoogstraten. Met vereende krachten sleepten ze de gouden medaille uit de brand in de open clubcompetitie.

De wereldtitel is voor de Kempense krachtpatsers de ultieme bekroning van maandenlange trainingsarbeid. “We trainden viermaal per week, aangevuld met individuele kracht- en duurtrainingen”, zegt speler-trainer Ief Smets. “Om in deze gewichtsklasse te kunnen deelnemen mochten we elk gemiddeld maar 90 kilogram per persoon wegen. De meesten moesten daarvoor ongeveer 10 kilo afvallen.”

Wereldspelen in Verenigde Staten

De beste spelers van de verschillende Belgische clubs, onder wie heel wat mannen van de Familie Janssens, namen later ook nog deel aan de landencompetitie in de klasse tot 640 kilogram. België eindigde op de vijfde plaats en plaatste zich zo voor de Wereldspelen 2022 in Birmingham in de Verenigde Staten. (ema)

Met vereende krachten sleepten de acht Kempense krachtpatsers de gouden medaille uit de brand. 

Met vereende krachten sleepten de acht Kempense krachtpatsers de gouden medaille uit de brand. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio