Veertiger met gestolen gsm en cannabis op zak opgepakt na achtervolging over daken

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandag een 46-jarige man opgepakt na een achtervolging over de daken. Hij bleek een vermoedelijk gestolen gsm en een kleine hoeveelheid cannabis op zak te hebben en verblijft illegaal in het land.

Twee teamleden van wijkteam Stuivenberg wilden de man controleren op de hoek van de Korte Zavelstraat en de Gasstraat omdat hij aan het prutsen was aan een fietsslot. “Toen de politie hem aansprak, zette hij het op een lopen”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

In de Lange Beeldekensstraat ging hij een gebouw binnen en daarna via een openstaand raam weer naar buiten. Dan zag de politie hem over enkele tuinmuurtjes klimmen om te ontkomen. De politie zette de achtervolging via een brandladder en over daken verder.

“Op een gegeven moment drong de verdachte via een openstaand raam een appartement binnen. Leden van het fietsteam, die samen met andere ploegen noodhulp bijstand kwamen leveren, konden de verdachte arresteren toen hij het pand aan de Diepestraat verliet”, zegt Bruyns. De man werd opgepakt en bleek illegaal in het land te verblijven. Hij had een vermoedelijk gestolen gsm en een kleine hoeveelheid cannabis bij zich.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio