De scholencross van Kasterlee aan de sportvelden in de Molenstraat in Lichtaart gaat woensdag dan toch niet door. 

De scholencross van Kasterlee aan de sportvelden in de Molenstraat in Lichtaart gaat woensdag dan toch niet door. © RR

Scholencross uitgesteld door ongerustheid over corona

Kasterlee -

De scholencross van woensdag 22 september op de sportvelden in Lichtaart (Kasterlee) gaat dan toch niet door. Het schepencollege van Kasterlee besliste om het evenement omwille van de coronacrisis uit te stellen tot het voorjaar van 2022.

Het schepencollege van Kasterlee nam maandag de moeilijke beslissing om de scholencross van komende woensdag niet te laten doorgaan. “Voor het onderwijs gelden op dit moment andere veiligheidsvoorschriften in de strijd tegen het coronavirus dan in de vrijetijdssector en deze moeten door het gemeentebestuur uiteraard gerespecteerd worden”, zegt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Sport in Kasterlee. “Ondanks die veiligheidsmaatregelen zoals geen publiek bij lagere schoolkinderen en enkel begeleiders bij kleuters was er toch veel ongerustheid bij partners van de scholencross. Zo was er de vrees dat klassen gedwongen in quarantaine zouden moeten gaan, wat uiteraard niet wenselijk is.”

Omdat ook andere gemeentebesturen in de regio een gelijkaardige beslissing namen en het coronavirus niet stopt aan de gemeentegrenzen besliste ook Kasterlee om geen risico’s te nemen. “Uitstel is geen afstel”, aldus Walter Van Baelen. “We hopen dat we in het voorjaar 2022 een scholencross kunnen organiseren waarbij zowel scholen, ouders en grootouders als kinderen zich goed voelen en met een veilig gevoel aan de start staan.” (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio