Rijke afvaloogst die Eric De Keuster uit het Kempisch kanaal viste. 

Rijke afvaloogst die Eric De Keuster uit het Kempisch kanaal viste. © RR

Kajakverhuurder brug 11 haalt veel en gek afval boven bij zijn Kanaal Clean Up

Brecht -

Kruipolie, melkpotje, tennisballen, heel wat plastic en zelfs een gasmeter haalde Eric De Keuster dit weekend en ook vandaag nog uit het Kempisch kanaal. Hij verhuurt kajaks aan brug 11.

De Keuster zette vandaag zijn Kanaal Clean Up van het weekend verder, in de richting van Sint-Job. “Zondag haalde ik nog een voor twee derde gevulde spuitbus kruipolie uit het water. Als dit product in het water vloeit, is dit echt niet oké”, merkt hij op.

“Maar wat ik vandaag uit het kanaal haal, slaat alle records. Ik zag een tiental meter voor mijn kajak een tonnetje dobberen. Een lege bus javel dacht ik, maar toen ik het uit het water wilde halen, woog het wel wat. Het bleek namelijk om een EAN Gasmeter te gaan?! Kan het nog gekker zijn?”

Vandaag haalde De Keuster een EAN gasmeter uit het kanaal tussen Brecht en Sint-Job.

Vandaag haalde De Keuster een EAN gasmeter uit het kanaal tussen Brecht en Sint-Job. © RR

De afgelopen dagen haalde hij veel plastic, piepschuim, vijf aanstekers, twee tennisballen, een flesje sterkedrank, PET-flessen, dopjes, koffiecaps, melkpotje, snoepverpakking en zo meer uit het water.

I go kayaking is vlak naar de jachthaven aan brug 11 gevestigd. “Het afval is zeker niet van daar afkomstig”, benadrukt De Keuster. “Het meeste afval vond ik immers richting brug 10 in Sint-Lenaarts en voorbij brug 11 richting Sint-Job. Daar haalde ik telkens een volle emmer afval uit het kanaal.”

Sinds juli 2020 verhuurt Eric De Keuster kajaks aan brug 11 in Brecht.

Sinds juli 2020 verhuurt Eric De Keuster kajaks aan brug 11 in Brecht. © Elke Lamens

Met zijn kajak vist Eric niet alleen afval uit het water. Hij redde ook al eens een egeltje dat in het kanaal was gesukkeld. “Ik zag het voor mijn kajak in het water drijven, maar wist niet wat het was. Toen ik dichterbij kwam, bleek het een egeltje te zijn. Het zag er levenloos uit, maar het beestje leefde nog. Ik heb het vooraan op mijn kajak gelegd en aan de oever in het riet neergezet. Het diertje heeft het gelukkig overleefd.”

Wie zin heeft, kan aan brug 11 een kajak huren om het Kempisch kanaal mee af te varen. “Zolang het mooi weer is, blijf ik open”, belooft De Keuster.

 

Kajakken op de vaart kan nog zolang het mooi weer is.

Kajakken op de vaart kan nog zolang het mooi weer is. © RR

  (ella)

www.igokayaking.be

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio