Onder meer Mr. Sousa & The Barracudas zorgen voor een muzikale noot. 

Onder meer Mr. Sousa & The Barracudas zorgen voor een muzikale noot. © RR

’t Schaliken trapt seizoen af met feestdag

Herentals -

Cultuurcentrum ’t Schaliken knoopt bij de eigen traditie aan om het nieuwe seizoen met een groot openingsfeest op gang te trappen. Dat gebeurt met muziek, circus, theater en een heleboel kinderanimatie.

Met het openingsgebeuren op zondag 26 september biedt ’t Schaliken van 13.30 tot 17.30u op de Grote Markt, het plein achter ’t Hof, het binnenplein van het cultuurcentrum en de schouwburg zelf een gevarieerd programma dat vooral op gezinnen met kinderen mikt. Die kunnen hun hartje ophalen bij de muziek van Mr. Sousa and the Barracudas, het circus van Sitting Duck of de clownsfratsen van Compagnie Krak en Yanimo. Daarnaast is er animatie met draak Josephine, een mobiele discobar en een schminkmobiel.

Voorafgaand aan het spektakel is er ook de mogelijkheid om met een het gezin een toeristische wandeling met picknick te ondernemen. Met vrije start tussen 11 en 13u komen de stappers onderweg acts van lokale verenigingen tegen. Daarvoor moet je wel ten laatste tot 21 september inschrijven via het toerismekantoor.

Bij het openingsfeest hanteert ’t Schaliken geen coronaticket. Iedereen is welkom, mits u een mondmasker draagt bij het rondwandelen en voldoende afstand houdt. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio