© Victoriano Moreno

Afwerking fietshelling Parkbrug loopt vertraging op

Antwerpen -

In januari dit jaar begonnen de plaatsingswerken van de fietshelling aan de Parkbrug. De helling moest oorspronkelijk in mei klaar zijn voor gebruik, maar vandaag kunnen fietsers nog steeds enkel via de trap met fietsgootsysteem van het Eilandje naar Park Spoor Noord doorsteken. “De afwerking heeft inderdaad vertraging opgelopen maar staat gepland voor ergens dit najaar”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Elien Van Wynsberghe

De Parkbrug verbindt sinds de zomer van 2016 Park Spoor Noord met het Eilandje. Voetgangers en fietsers die vanuit het park de brug nemen, volgen de bestaande helling. Langs de zijde van het Eilandje heeft de Parkbrug enkel trap met een fietsgootsysteem en een lift. Dat is tot ongenoegen van veel fietsers voor wie het vaak klungelen is om de fiets via het gootsysteem de trappen op en af te krijgen.

Daarbij komt dat de lift het er geregeld laat afweten. Ook vandaag is die buiten dienst, bevestigt Yrsa Vermaut van AG Vespa. “De lift is inderdaad al een aantal keer uitgevallen en weer hersteld. Ook nu is hij buiten dienst. Dat is ondertussen doorgegeven aan de dienst technisch onderhoud, die de lift zo snel mogelijk weer zal herstellen.”

© Victoriano Moreno

Om het gebruiksgemak te verhogen komt er dus een bijkomende fietshelling. De plaatsingswerken begonnen in januari van dit jaar maar de afwerking laat op zich wachten. Dat heeft onder meer te maken met corona, zegt schepen Koen Kennis. “Daarnaast heeft ook het slechte weer met de vele regen voor vertraging gezorgd. Nadien volgde dan het bouwverlof.” Wanneer de helling zal worden afgewerkt? “Ergens dit najaar. Concreter kan ik daarover niet zijn.”

Vooraleer de helling in gebruik kan worden genomen, moet onder meer de ondergrond nog worden afgewerkt. “Want die moet slipvrij zijn”, aldus Kennis. “Ook de relingen moeten nog worden geplaatst, er moeten nog schilderwerken en werken aan de verlichting gebeuren.”

Het ontwerp van de helling is net zoals dat van de Parkbrug van Ney & Partners. De helling wordt 140 meter lang en heeft een lusvormig ontwerp in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken.

 © Ney&Partners

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners