De man betaalde de aankopen cash, maar later bleek dat het om nagemaakte geld ging 

De man betaalde de aankopen cash, maar later bleek dat het om nagemaakte geld ging ©  rr

Man koopt (dure) tweedehands gsm’s en betaalt met vals geld

Sint-Katelijne-Waver -

Galan B. hangt een jaar effectieve celstraf boven het hoofd voor feiten van oplichting en uitgifte van vals geld. De man deed allerlei aankopen bij mensen die zoekertjes plaatsten op tweedehandswebsites, maar betaalde alles met vals geld.

B. liet maandag verstek gaan voor zijn proces op de Mechelse correctionele rechtbank. Nochtans was het niet de eerste keer dat hij voor dergelijke feiten terechtstond. “In het verleden werd hij al eens veroordeeld voor oplichting en uitgifte van vals geld. En nu staat hij opnieuw terecht”, zei openbaar aanklager Catherine Van de Heyning. “Meneer ging telkens op dezelfde manier te werk: hij zocht naar tweedehands smartphones op websites met zoekertjes. Eenmaal hij een toestel zag waarin hij geïnteresseerd was, nam hij contact met de verkoper en maakte een afspraak om de deal te regelen.”

B. kwam telkens naar verkoper thuis en betaalde netjes het afgesproken bedrag. Pas later merkten de slachtoffers dat ze met nagemaakt geld waren betaald. Hij sloeg onder meer toe in Kontich en Sint-Katelijne-Waver. Zo kwam hij in het bezit van een iPhone 8, een iPhone XS en een Samsung.

Galan B. kon door de politie worden gevat en tijdens zijn verhoor daar zei hij dat hij het valse geld had aangekocht in een bar op de Groenplaats in Antwerpen. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om nagemaakt geld uit Italië.

Uitspraak volgt op 18 oktober. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio