Zwaar geval van agressie in Molenbeek: drie agenten zwaargewond, twee lichtgewond

Bij het incident dat zich maandagvoormiddag heeft voorgedaan in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, zijn in totaal vijf politieagenten van de zone Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) gewond geraakt. Drie van hen waren ernstig gewond, de andere twee liepen lichtere verwondingen op. Dat meldt het Brusselse parket. De man die de agenten verwondde, is ter beschikking gesteld van het parket.

cds, evdg, blg

Het incident deed zich maandagvoormiddag, omstreeks 10.00 uur, voor op de hoek van de Gentsesteenweg en de Alphonse Vandenpeereboomstraat in Sint-Jans-Molenbeek.

“Een motoragent is er overgegaan tot een verkeerscontrole van een voertuig dat fout geparkeerd stond”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Tijdens de controle bleek dat de boorddocumenten van het voertuig niet in orde waren. De bestuurder van het voertuig weigerde om mee te werken.”

De politieagent vroeg bijstand aan andere ploegen, maar bij aankomst van die andere patrouilles stelde de bestuurder zich zeer agressief op, aldus het parket: “Hij gaf verscheidene schoppen aan de betrokken politieagenten en nam de vlucht. De anti-overvalbrigade die in versterking kwam heeft de bestuurder uiteindelijk kunnen intercepteren een beetje verder op de Gentsesteenweg, richting Zwarte Vijvers.”

Drie politieagenten werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht maar konden na verzorging het ziekenhuis verlaten. Twee andere politieagenten geraakten lichtgewond. Alle vijf de politiemensen zijn tijdelijk arbeidsongeschikt.

“De bestuurder van het voertuig werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel”, aldus nog de parketwoordvoerster.