De bewoners van de Schoolstraat - de slimste straat van Wijnegem - pronken met hun beker 

De bewoners van de Schoolstraat - de slimste straat van Wijnegem - pronken met hun beker © JAA

Schoolstraat maakt naam waar: slimste staat van Wijnegem

Wijnegem -

De bewoners van de Schoolstraat kroonden zich tot ‘slimste straat’ van Wijnegem. Die officieuze titel verdienen ze na hun succesvolle deelname aan de wedstrijd die de gemeente organiseerde tijden de voorbije Autoluwe zondag.

De Schoolstraat - met zo’n naam moeten daar wel slimmeriken wonen natuurlijk - scoorde twee punten meer dan de buurt Schijnbeemden. De Hippolyte Meeusstraat eindigde knap derde op bijna twintig deelnemende buurten en straten.

Nieuw in de Autoluw-quiz dit jaar waren twee praktische doe-opdrachten. Zo moesten de bewoners onder meer een lijstje met gekke diverse materialen zien te verzamelen. Ze moesten ook op zoek drankjes en gerechten die bij elkaar de kleuren van de regenboog vormden.

De slimme koppen van de Schoolstraat krijgen een beker uitgereikt. De aldaar wonende en Autoluw-organisator schepen Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!) mocht die dus overhandigen aan zichzelf en zijn buren. “Maar uiteraard is de quiz wel volledig eerlijk verlopen. Ik kreeg de antwoorden heus niet vooraf toegespeeld”, aldus Tachelet. ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio