© Politie Antwerpen 

Minderjarige dealer gevat op openbaar vervoer

Merksem -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend verschillende dealers opgepakt. Een van hen, een minderjarige, kon gevat worden tijdens een controle op het openbaar vervoer. Er werden ook zes voertuigen in beslag genomen omdat de bestuurders ervan hun openstaande boetes niet konden betalen.

Het wijkteam van Merksem en Luchtbal hield vrijdag samen met het wijkondersteuningsteam (WOT) Noord, de mobiele eenheid en de dienst hondensteun van de federale politie een controleactie op het openbaar vervoer. Acht reizigers werden daarbij betrapt op het bezit van drugs.

“Een minderjarige probeerde aan de politie te ontkomen door snel uit te stappen. De politie vermoedde dat hij drugs verhandelde. De controle die volgde was positief. Tijdens een huiszoeking op zijn adres vond de politie nog 62,48 gram marihuana, geld en een weegschaal. In zijn slaapkamer lagen drie flesjes codeïnehoudende drank”, aldus de politie, die de minderjarige meenam voor verhoor.

Wagens in beslag

272 van de 1.021 gecontroleerden waren zwartrijders en kregen daar een proces-verbaal voor opgesteld. Een iemand werd bestuurlijk gearresteerd nadat hij verbaal agressief werd na een discussie over het mondmasker.

Nog op vrijdag pakte het WOT Zuid een andere minderjarige op na een korte achtervolging aan de Camille Huysmanslaan. “Hij is vermoedelijk een cannabisverkoper die net een voorraad had aangekocht bij zijn bovendealer”, zegt de politie die onder meer 31 gram cannabis en 11 gram hasj in beslag nam. De minderjarige wordt voorgeleid bij de jeugdrechter.

De Antwerpse politie nam afgelopen weekend ook zes voertuigen in beslag bij een gecoördineerde actie met onder meer de douane, de recherche drugs en het KALI-team. “De bestuurders hadden voor bijna 70.000 euro aan openstaande geldboetes staan en konden dat niet meteen betalen. Een van de openstaande boetes bedroeg ruim 30.000 euro”, zegt de politie.

jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio