©  Sven Dillen

Man staat terecht voor agressie tegen vrouw: “Omdat ze geen vaste relatie wou met hem”

Willebroek -

Een 58-jarige man uit Leuven moest zich maandag in Mechelen voor de strafrechter verantwoorden omdat hij een Willebroekse vrouw had aangevallen. De vrouw zou geduwd zijn en bij haar val een scheur in haar schouderblad hebben opgelopen. Volgens het slachtoffer was de man agressief omdat ze geen vaste relatie met hem wou. De man zelf ontkende de feiten met klem.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich drie jaar geleden af. De Leuvenaar had de Willebroekse leren kennen via hun vriendenkring en leken aanvankelijk goed met mekaar te kunnen opschieten. Ze volgden ook salsalessen. Beide partijen gaven toe dat ze goede vrienden waren en dat er soms ook intieme momenten samen waren. “Maar mijn cliënte wou niet van een vaste relatie weten. En daar had meneer het enorm moeilijk mee”, zei de advocaat van de vrouw. “Op het moment dat mijn cliënte zei dat ze wou gaan slapen en hij moest vertrekken, is hij beginnen roepen en tieren en ging echt wel over de rooie. Hij stak zijn voet tussen de deur, zodat mevrouw de deur niet kon sluiten, en duwde haar ook. Ze kwam daarbij ten val en liep een letsel aan de schouder op. Een scheur in het schouderblad, meer bepaald.”

“Nadien werd er nog geduwd en getrokken en werd er ook in het gezicht van de vrouw gespuwd. Er werd ook een kussen op haar gezicht geduwd maar mijn cliënte kon zich uiteindelijk losrukken en meneer aan de deur zetten.”

Afgewezen

Het Openbaar Ministerie achtte de feiten voldoende bewezen en eiste acht maanden cel met probatie-uitstel. “Meneer is door het lint gegaan omdat hij afgewezen werd”, zei de openbare aanklager.

De Leuvenaar zelf gaf toe dat ze een relatie hadden van aantrekken en afstoten. “Omdat mijn cliënt vond dat ze zich eigenlijk als een koppel gedroegen, vroeg hij haar om een stabiele relatie te beginnen of anders een einde te maken aan hetgeen ze samen hadden. Daarop was het net mevrouw die hysterisch is geworden”, reageerde de advocaat. “Mijn cliënt is formeel dat hij haar niet aangevallen heeft.”

Uitspraak is er op 18 oktober. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio