Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) presenteerden in Schoten de lokale versie van de Belpop Bonanza Quiz. 

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) presenteerden in Schoten de lokale versie van de Belpop Bonanza Quiz. © JAA

‘Tocht door het donker’ met Belpopkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit

Schoten -

Het Paard van Bonanza, The Pale Riders From Philadelphia en de King Beach All Stars. Teams met deze mysterieuze namen eindigden in die volgorde bovenaan in de Belpop Bonanza Quiz van CC Schoten.

Die werd zopas in De Kaekelaar georganiseerd door de enige echte belpop-encyclopedieën Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) zelf. Twaalf ploegen waagden hun kans. Ze kregen naast het lokale Pompbier onder meer een ronde voorgeschoteld met vragen over lokale pop- en rockfenomenen zoals Thor Salden van de Junior Eurovision classic ‘Tocht door het donker’, Dirk Cassiers en Tine Reymer.

De winnaars gingen naar huis met het knappe boek over de Schotense popgeschiedenis dat quizmaster Jan Delvaux eind vorig jaar uitbracht en belpopgadgets.

De band van Jan Delvaux en Jimmy Dewit met Schoten wordt nog niet doorgeknipt. Op 22 december keren de heren met hun koffer vol leuke weetjes over de Belgische popgeschiedenis alweer terug naar De Kaekelaar. Dan zullen ze het publiek een avond lang onderhouden met anekdotes en verhalen van diverse nationale pophelden, uiteraard geïllustreerd met beelden en muziekfragmenten.

Krijg je maar geen genoeg van de Schotense Belpopgeschiedenis? De Schoten-editie van Belpop Bonanza, die ‘Van Jean Bosco Safari tot de octobas’ als titel meekreeg, is nog steeds verkrijgbaar in het cultuurcentrum. ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio