Zorginstelling De Witte Mol 

Zorginstelling De Witte Mol © Tommy Maes

Corona-uitbraak in De Witte Mol is achter de rug

Mol -

De tweede testronde in zorginstelling De Witte Mol in Mol leverde uitsluitend negatieve resultaten op bij de ruim 250 zorggebruikers en medewerkers. Daarmee is de corona-uitbraak in de zorginstelling achter de rug.

Enkele weken geleden werden er coronabesmettingen vastgesteld bij tien zorggebruikers en zes medewerkers van een leefgroep binnen De Witte Mol, een zorginstelling voor personen met een ernstig meervoudige en matige tot diep verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel.

In samenspraak met het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid organiseerde De Witte Mol twee testrondes voor alle zorggebruikers en medewerkers. De testrondes moeten de zorginstelling een helder beeld geven op de besmetting om zo de nodige quarantainemaatregelen gericht te kunnen nemen.

Tijdens de eerste testronde die werd verspreid over twee dagen, werden nog vier besmettingen ontdekt, waardoor het totaal aantal besmettingen op twintig kwam. Vorige vrijdag werden de ruim 250 zorggebruikers en medewerkers voor een tweede keer getest. Die tweede testronde leverde uitsluitend negatieve resultaten op, wat betekent dat de corona-uitbraak in de zorginstelling achter de rug is.

Alle leefgroepen zijn inmiddels uit quarantaine. In de sterkst getroffen leefgroep wordt de normale werking inzake bezoek komende donderdag hernomen. Zorginstelling De Witte Mol dankt iedereen die de afgelopen weken heeft meegeleefd. (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio