Districtshuis Berendrecht. 

Districtshuis Berendrecht. © evdw

Partij schenkt zitpenningen opnieuw weg aan verenigingen

Berendrecht -

Net als vorig jaar, schenken de raadsleden van oppositiepartij PRO2040 een maand zitpenningen weg aan lokale initiatieven. Ze doen dit uit protest tegen de verhoging van het presentiegeld.

In het verleden bedroeg de zitpenning van een districtsraad in Berendrecht-Zandvliet-Lillo 75 euro bruto. “Vorig jaar werd dat door het huidige minderheidsbestuur verhoogd tot het Vlaams maximum van 213,33 euro”, zegt oppositielid Zander Vliegen.

“De verdrievoudiging van de zitpenning blijft voor ons totaal misplaatst en onaanvaardbaar. Dit budget behoort aan de verenigingen, bewoners en ondernemers van de Polder. Daarom schenken wij onze zitpenningen aan lokale initiatieven, die het zeker na zo’n coronaperiode goed kunnen gebruiken voor hun werking”, vult partijgenoot Bart Goris aan.

De volgende verenigingen en organisaties ontvingen een welgekomen extraatje: Speelplein Bos & Hei (Karel Hendrickx), jeugdverenigingen Chiro, Scouts & Sea-Scouts (Annick Kersten), NatuurPunt Ruige Heide (Bart Goris) en LENORA (Zander Vliegen).

In 2020 ontvingen de jeugdploegen van Zandvliet & Berendrecht Sport, Blidscap, NatuurPunt en Polderhart een bijdrage van PRO2040. (evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio