Ruud en Kim nemen de frietschep over van Liliane en Stef. 

Ruud en Kim nemen de frietschep over van Liliane en Stef. © Ronny van den Ackerveken

Ruud en Kim nemen frituur Den Toren over

Rijkevorsel, Hoogstraten -

Frituur Den Toren op de hoek van de Hoogstraatsesteenweg en de Bavelstraat in Rijkevorsel heeft vanaf 1 oktober nieuwe uitbaters. Ruud Viskens en Kim Martens uit Hoogstraten bakken dan de frieten en snacks voor de klanten. Ze helpen nu al mee in de frituur.

Ronny van den Ackerveken

Liliane Cuylits en Stef Van Sprengel namen Den Toren twee jaar geleden over, maar stoppen er eind deze maand mee. “Ik heb rugproblemen en kan niet meer lang rechtstaan”, vertelt Stef. “Liliane en ik hebben de voorbije 35 jaar een frituur gehad in onder andere Beerse en Oostmalle. Nu willen we het rustiger aan doen. Daarom hebben we besloten de uitbating van Den Toren aan iemand anders te geven.”

Het koppel vreest niet in een zwart gat te vallen. “Er komt meer tijd voor onze kleinkinderen of om eens weekend erop uit te trekken”, zegt Liliane. “We maken graag plaats voor twee jonge mensen om de frituur open te houden.”

Uitdaging

Voor Ruud Viskens (34) en Kim Martens (31) betekent het een carrièreswitch. “Ik heb meer dan tien jaar in de logistieke sector gewerkt”, legt Ruud uit. “Omdat ik me wat voelde vastroesten in die job ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Kim en ik wilden ook graag iets voor onszelf opbouwen.”

“Daar konden we best niet te lang mee wachten. Zo kwam het idee om met een frituur te starten of liefst nog een bestaande zaak over te nemen. We zijn op een aantal plaatsen gaan kijken en de keuze is op Den Toren gevallen. De frituur staat op een goede locatie. Bovendien is het maar enkele kilometers vanuit Hoogstraten”, zegt Ruud.

Stoofvlees

Kim Martens was eerst zorgkundige en volgde daarna een opleiding HR. “We zien het volledig zitten. De voorbije weken hebben Ruud en ik al een aantal keren komen helpen bij Liliane en Stef om alles onder de knie te krijgen. Daar leerden we dat het werk niet te onderschatten is. Voor de klanten gaat er niet veel veranderen, we behouden de openingstijden. Heel wat mensen hebben al gevraagd of het zelfgemaakte stoofvlees niet gaat verdwijnen. Ik heb ze kunnen geruststellen dat net als de goulash en tartaar het stoofvlees een eigen bereiding blijft. We zijn nog op zoek naar jobstudenten en flexi-jobbers om in de frituur te helpen”, vertelt Kim Martens.

Facebook : Frituur Den Toren Rijkevorsel

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio