©  Lierse K.

Nog een aanwinst op het Lisp! Nils Schouterden tekent tot eind dit seizoen

Eén dag na de pijnlijke afknapper in Lommel dikt Lierse K. zijn sportieve personeelsbestand nog verder aan. De Pallieters bereikten maandag een akkoord met Nils Schouterden, die overkomt van het Cypriotische AEK Larnaca. De 32-jarige linkerflankspeler ondertekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen op het Lisp.

kugu

Lierse K. was snel klaar met zijn huiswerk voor dit seizoen, maar liet verstaan dat het zijn krappe kern nog zou aandikken indien er zich een opportuniteit voordeed. Die vonden de Pallieters het voorbije weekend, toen een doorbraak in de komst van Nils Schouterden tot de mogelijkheden leek te behoren. De in Bonheiden geboren linkerflankspeler brengt pakken ervaring mee naar het Lisp. Hij was achtereenvolgens actief bij OH Leuven, Sint-Truiden, Eupen, Westerlo, KV Mechelen en opnieuw Eupen. Bij de Panda’s was hij vorig seizoen nog aanvoerder, maar tijdens de winterstop uitte Schouterden er de wens een uitdaging in het buitenland aan te gaan. Hij trok naar het Cypriotische AEK Larnaca, waar hij negen maanden later de deur alweer dichtklapt.

Eind augustus leek een nieuwe terugkeer naar Eupen nog in de maak, maar omdat de club uit de Oostkantons de tering naar de nering moet zetten zagen ze er ultiem af van die overgang. Recent hengelden ook Deinze en RWDM nog naar de diensten van de ervaren Nils Schouterden, maar het is uiteindelijk Lierse dat het pleit won. De linkerpoot ondertekende een contract tot het einde van het seizoen op het Lisp. Hij is in principe vrijdag al inzetbaar in de thuismatch tegen Waasland-Beveren.

LEES OOK: Lierse-aanwinst Schouterden kiest niet voor het geld: “Plots mocht ik op Cyprus niet meer in de kleedkamer”

 

 ©  Vincent Van Doornick / Isosport

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws