© rr

Wereldwinkels organiseren fietszoektocht rond koffie

Stabroek, Kapellen -

De wereldwinkels van Stabroek en Kapellen organiseren samen een fietszoektocht rond het thema “koffie”. Ze doen dat omdat de wereldwinkels dit jaar vijftig jaar bestaan.

In de poldergemeente kunnen klanten al 26 jaar terecht in een wereldwinkel. De Kapellenaren die Fair Trade-producten willen kopen, hebben al twee decennia een wereldwinkel in hun gemeente.

Oxfam zette als pionier Fair Trade op de kaart in België. Samen met vrijwilligers, klanten en sympathisanten ondersteunden ze reeds tientallen coöperaties tot bloeiende organisaties. Zo hebben ze rechtstreekse impact op het leven van duizenden boeren”, klinkt het uit de mond van Erik Valencyns van wereldwinkel Stabroek.

Dat de fietszoektocht rond het thema “koffie” draait is geen toeval. Koffie uit Tanzania was het eerste product in de wereldwinkel. Valencyns : “En nog steeds is het nodig om het verhaal van de koffieketen te vertellen. Aan de ene kant staan miljoenen consumenten die de dag beginnen met een kopje koffie. Aan de andere kant van de koffieketen bevinden zich miljoenen producenten. Maar in het midden van de keten staan maar een beperkt aantal spelers. Zij hebben de handel, de verwerking en het transport van ons opwekkende drankje in handen. Wij geloven dat koffie een interessante teelt kan blijven voor boeren in het Zuiden. Op voorwaarde dat de sector evolueert naar duurzame en eerlijke handel.”

Formulieren voor de zoektocht kunnen vanaf 1 oktober gratis worden opgehaald in de wereldwinkels van Stabroek en Kapellen. Info : stabroek@oww.be of kapellen@oww.be (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio