De containers als tijdelijk klaslokaal. 

De containers als tijdelijk klaslokaal. © RR

Bouw nieuwe kleuterschool 450.000 euro duurder

Aartselaar -

De nieuwe kleuterschool in wijk Buerstede valt ongeveer een half miljoen euro duurder uit dan oorspronkelijk begroot. De oppositie die hierover vragen stelde, kreeg als antwoord dat de fors gestegen grondstoffen de prijs opjagen.

De afgelopen gemeenteraad werd een gewijzigde meerjarenplanning voorgesteld. Oppositieraadslid Glenn Anné (Open Vld) zag in de cijfers dat de kostprijs voor de bouw van een nieuwe kleuterschool in de Buerstedewijk sterk is gestegen.

“Origineel stond daarvoor 1,1 miljoen euro ingeschreven”, zegt Anné. “Dat bedrag ligt nu plots 450.000 euro hoger. Dit lijkt op slecht voorbereidend werk.”

De klasjes zijn volledig ingericht.

De klasjes zijn volledig ingericht. © RR

Omdat op de dagorde meerdere punten over financiën stonden, was financieel beheerder Robert Verstraeten ook op de vergadering aanwezig. Hij bevestigde de opmerking van Anné. “Het zijn de prijzen van de grondstoffen die sinds de coronacrisis enorm gestegen zijn. Toch lijkt het me geen reden om dit project uit te stellen of af te voeren. We staan financieel sterk genoeg om dit aan te kunnen.”

Onderwijsschepen Mark Van Hecke (N-VA) bevestigde later trouwens dat de aanzet voor de werken aan de school al is gegeven. “Op de speelkoer werden al een aantal containers geplaatst. Die worden tijdens de werken als klaslokaal gebruikt. We hebben hiervoor een huurcontract van twee jaar afgesloten.”

De financieel beheerder merkte ook nog op dat wanneer nu dit dossier zou worden gegund, de kostprijs nog een pak hoger zou liggen dan nu het geval is.  (JW)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio