© Getty Images/iStockphoto

Man riskeert nieuwe veroordeling voor handel in speed en GHB

Geel

Loewie A. uit Geel riskeert een nieuwe veroordeling voor de handel in speed en de vloeibare drug GHB en de aanmaak van ervan.

De politie controleerde op 20 november van vorig jaar om 3u ’s nachts de auto van de man in Geel, ook omdat hij bekend staat als een veelpleger. “In zijn auto lag 53 gram speed en 230 milliliter GHB. Hij legde ook een positieve speekseltest af en had tien xtc-tabletten op zak”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp op de rechtbank in Turnhout. “Een huiszoeking leverde nog eens enkele flessen met in totaal dertig milliliter GHB op. In de keuken lagen resten wit poeder en producten voor de aanmaak van GHB.”

De man erkende dat hij verslaafd is en ook op bestelling GHB had gemaakt. “Hij is bij het gerecht een bekend figuur en stond onder probatie. Een doorgedreven begeleiding dringt zich op”, aldus het parket.

A. riskeert een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden en een geldboete. Voor de heling van vijf elektrische fietsen riskeert hij ook nog eens tien maanden cel. Vonnis op 18 oktober. (bvdl)  

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio