© RTV

Onbekende spant touw over fietspad: “Fietser had er lelijke blessures aan kunnen overhouden”

Mechelen, Kapelle-op-den-Bos -

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een onbekend individu een touw gespannen over het fietspad tussen het Kasteel van Expoel en de Gijsbeekstraat in Mechelen. De politiezone Mechelen-Willebroek is een onderzoek gestart.

Een fietser heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het fietspad tussen het Kasteel van Expoel en de Gijsbeekstraat in Mechelen een opmerkelijke ontdekking gedaan. Hij kon nog net stoppen voor een koord dat over het fietspad gespannen was.

“Wij hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half 3 een oproep gekregen van een fietser die melding maakte van een touw dat over het fietspad was gespannen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De fietser is gelukkig tijdig kunnen stoppen, want hij zou er anders lelijke blessures aan overgehouden hebben. Politieagenten van onze zone zijn ter plekke gaan kijken en hebben er restanten van het touw aangetroffen. We voeren een onderzoek naar de precieze omstandigheden en we gaan ook op zoek naar aanknopingspunten om een verdachte te vinden.”

De fietser heeft op sociale media andere fietsers gewaarschuwd voor het touw en laat daar ook weten dat hij touwen op verschillende plaatsen heeft weggenomen. De lokale politie spreekt wel over een enkele melding op het fietspad tussen het Kasteel van Expoel en de Gijsbeekstraat in Mechelen. amg