De wegversmalling in de Leliestraat. 

De wegversmalling in de Leliestraat. © Stijn Van de Sande

Wegversmalling in Leliestraat blijft, tot ongenoegen van raadslid Jos Ceulemans: “Als het zo zit, ben ik weg”

Sint-Katelijne-Waver -

De wegversmalling in de Leliestraat, ter hoogte van het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver, blijft. Dat heeft het bestuur in overleg met de dienst mobiliteit en de politie beslist, maar is niet naar de zin van gemeenteraadslid Jos Ceulemans (CD&V). Hij dreigt ermee de fractie te verlaten en verder te gaan als onafhankelijk raadslid.

Stijn Van de Sande

Raadslid Jos Ceulemans van meerderheidspartij CD&V ziet de wegversmalling in de Leliestraat, vlakbij het gemeentehuis, liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Dat kaartte hij eerder al aan op de fractievergaderingen en ook tijdens de laatste gemeenteraad kwam zijn voorstel aan bod. “Maar de wegversmalling blijft”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Dat werd beslist na overleg met verschillende diensten, die de situatie onderzochten.”

Volgens de burgemeester is de wegversmalling een schoolvoorbeeld van hoe het moet zijn. “Uit het onderzoek van de dienst mobiliteit en de politie is gebleken dat de versmalling doet wat ze moet doen: het verkeer vertragen, maar zonder de verkeersdoorstroming zwaar te belemmeren of voor filevorming te zorgen. Omdat de versmalling goed werk levert, laten we ze liggen. Zeker omdat de speeltuin, buitenfitness en het skatepark vlakbij gelegen zijn. Een veilige verkeerssituatie is er dus extra belangrijk.”

Onafhankelijke

Dat antwoord is niet naar de zin van Jos Ceulemans, die ermee dreigt de fractie de rug toe te keren. “Haal de wegversmalling weg, of ik ben weg”, zegt hij. “Ik heb al heel veel vragen gesteld en voorstellen ingediend, en telkens krijg ik te horen dat men het niet kan of wil uitvoeren. Als het zo zit, ga ik wel door als onafhankelijk gemeenteraadslid.”

Het is niet de eerste keer dat Ceulemans en het gemeentebestuur lijnrecht tegenover elkaar staan. Het eigengereide gedrag van het raadslid is al langer een doorn in het oog van zijn partij. Vorig jaar werd hij zelfs geschorst nadat hij aanhoudende kritiek bleef leveren op verkeersremmers in de Lombaardstraat. De betonblokken werden er intussen weggenomen en vervangen door ANPR-camera’s met trajectcontrole.

LEES OOK: CD&V schorst raadslid dat kritiek blijft geven op wegversmalling

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio