© RR

Twee keer geflitst in vier minuten: bestuurder betrapt met 165 kilometer per uur in zone 50

Mechelen -

Bij een wodca- en snelheidscontrole in Mechelen is tijdens het weekend een bestuurder geflitst die met 165 kilometer per uur in de industriezone Noord voorbij een politiecamera raasde en dat op een plaats waar maximaal 50 per uur mag gereden worden. Wat later werd hij nog een tweede keer geflitst.

Leo De Nijn

Afgelopen zaterdag heeft de politie in de namiddag en tijdens de avond in totaal 3.836 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Dat gebeurde in de Dellingstraat, Boerenkrijgstraat, Hanswijkvaart, Bonheidensesteenweg, Guido Gezellelaan en in de Blarenberglaan. Liefst 581 bestuurders duwden het gaspedaal te diep in en krijgen een proces-verbaal in de brievenbus.

Drie bestuurders raasden met hoge snelheid voorbij de flitscamera’s en gaan voor de politierechter moeten verschijnen. De kans dat ze een rijverbod opgelegd krijgen, is reëel. Twee van deze laagvliegers liepen tegen de lamp in de Blarenberglaan, de rijbaan in de industriezonen Noord die veel bestuurders gebruiken om sneller van het Battelcomplex naar de Antwerpsesteenweg te rijden. Op deze rijbaan geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer.

Tweede keer tegen de lamp

“Een bestuurder werd betrapt met een snelheid van 165 kilometer per uur. Vier minuten later werd dezelfde bestuurder opnieuw geflitst toen hij met 61 kilometer per uur in de andere richting kwam gereden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Ook een andere bestuurder reed er met 111 kilometer per uur voorbij de politiewagen.

Een derde snelheidsduivel liet zich opmerken toen hij op de Bonheidensteenweg in Muizen met 88 kilometer per uur de flitscamera passeerde, ook op een plaats waar maximaal 50 mag gereden worden.

Twee rijbewijzen ingetrokken

Tijdens de actie controleerde de politie ook de bestuurders op alcohol en drugs in het verkeer. Er zijn 724 bestuurders aan de kant gezet, van wie bij twee bestuurders rijbewijzen zijn ingetrokken.

Een van hen raakte op de Oude Liersebaan in Mechelen betrokken bij een verkeersongeval met blikschade. Tijdens het parkeren reed de bestuurder het voertuig voor en achter hem aan. De bestuurder had 1,6 promille alcohol in zijn bloed.

Drie bestuurders kregen zes uur rijverbod, twee andere bestuurders moesten hun voertuig drie uur aan de kant laten staan.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio