Olivia Colman werd bekroond als beste actrice voor haar rol in de dramareeks “The Crown”.

Olivia Colman werd bekroond als beste actrice voor haar rol in de dramareeks “The Crown”. ©  REUTERS

“The Crown” wint Emmy voor beste dramaserie, “Ted Lasso” beste comedy

De Britse historische reeks “The Crown” is zondagavond (lokale tijd) in het Amerikaanse Los Angeles bekroond als beste dramaserie van het afgelopen jaar. Pas na vier seizoenen schiet de Netflix-reeks zo de hoofdvogel af op de prestigieuze televisieprijzen.

Bron: Belga

“The Crown” gaat over het leven van de Britse koningin Elizabeth II. Ze wordt vertolkt door Olivia Colman, die zondag bekroond werd als beste actrice in een dramareeks. Josh O’Connor, die prins Charles speelt, was dan weer de beste acteur. Voorts kaapte “The Crown” ook de prijzen voor beste vrouwelijke bijrol, beste regisseur en beste scenario weg.

In comedy was “Ted Lasso” de grote winnaar. De reeks van Apple TV+, die draait rond een American Footballcoach die een Engelse voetbalclub gaat leiden, werd uitgeroepen tot beste serie in de categorie. Hoofdrolspeler Jason Sudeikis mag zich het komende jaar de beste comedyacteur noemen, terwijl ook de Emmy’s voor zowel de beste mannelijke als vrouwelijke bijrol naar de reeks gingen. “Ted Lasso” werd in totaal twintig keer genomineerd, een record voor het eerste seizoen van een komedie.

De prijs voor de beste miniserie was weggelegd voor “The Queen’s Gambit”. De Netflix-productie vertelt het verhaal van een schaakwonder.